Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Poliisihallitus markkinoi Wikipediaa

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 8.2.2014 14:06
Taisin tehdä juuri äsken rikoksen. Menin lahjoittamaan rahaa Wikipedialle kysymättä lupaa Poliisihallituksen arpajaishallintopäällikkö Jouni Laiholta. Sori. Viime aikoina joukkorahoitus on törmännyt Suomessa seinään. Ensin Radio Helsinki yritti kerätä vapaaehtoista kuuntelijamaksua, ja sai kuulla ol...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Hyvä Sami,

Olet mahtava. KIITOS sinulle tuestasi voittoa tavoittelemattomalle Wikimedia-säätiölle, joka pitää yllä Wikipediaa sekä sen sisarprojekteja.

Lahjoituksesi ei kata vain omia kulujasi Wikipedian käyttämisestä, vaan antaa muillekin mahdollisuuden lukea Wikipediaa.

Kuten eläköityneelle farmarille New Yorkissa, joka opiskelee sedimenttejä Wikipediassa. Sekä opiskelijalle Kuala Lumpurissa, joka tutkii orgaanista kemiaa. Brittiläiselle mekaanikolle, joka murrettuaan kätensä opetteli uuden ammatin web-kehittäjänä Wikipedian avulla. Tai siviilipalvelusmiehelle Suomessa, joka tarjosi offline-kopion Wikipediasta pienelle koululle Ghanassa. Tai meksikolaiselle isälle, joka vie tyttäriään viikonloppuisin museoihin ja auttaa heitä ymmärtämään näkemäänsä Wikipedian avulla.

Wikipedian tavoite on saada kaikki ihmiskunnan tietämys kaikkien saataville, kaikkien omalla kielellä. Tavoite on valtava, mutta kasassa on 30 miljoonaa artikkelia ja 287 kieltä, joten suurkiitos sinulle ja kaltaisillesi, jotka auttavat meitä kohti tavoitettamme.

Wikimedia-säätiön ja puolen miljardin lukijan puolesta haluan kiittää sinua.

Sinun ansiostasi Wikipedia pysyy mainoksettomana ja puolueettomana, keskittyen lukijoidensa auttamiseen. Niin kuin kuuluukin olla.

Olet kenties huomannut, että tänä vuonna olemme ensimmäistä kertaa muuttaneet varainkeruutamme siten, että useimmat ihmiset näkevät mainoksen vain muutaman kerran eivätkä viikkojen ajan. Olemme tehneet sen tarkoituksellisesti: emme halua, että ihmiset ärsyyntyvät liian monista anomuksista. Toisaalta tämä johtaa siihen, että harvemmat ihmiset ymmärtävät, että olemme voittoa tuottamaton yhteisö ja että toivomme heidän apuaan. Sen vuoksi arvostaisin sitä, että levität sanaa toiminnastamme lähettämällä tämän viestin muutamille ystävillesi.

Ja toivon kovasti, että koettaisit liittyä joukkoomme ja kirjoittaisit Wikipediaan. Wikipedia on kokonaan vapaaehtoisten kirjoittajien työn tulosta – kymmenien tuhansien meidän kaltaistemme tavallisten ihmisten kirjoittama. Jos näet Wikipediassa kirjoitus- tai muun virheen, korjaa se. Jos tiedät jotakin, joka kannattaisi lisätä, tee se. Joillekin ihmisille Wikipediaan kirjoittaminen on todella tyydyttävää, ehkä se olisi sitä sinullekin!

Vielä kerran: suuret kiitokset. Arvostan kovasti sitä, että uskot meihin ja lupaan että käytämme lahjoittamasi rahat huolellisesti ja hyvin.

Kiitos,
Sue

Sue Gardner
Executive Director (Toiminnanjohtaja),
Wikimedia Foundation
donate.wikimedia.org