Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Poliisihallitus markkinoi Wikipediaa

Blogit Hupparihörhö 8.2.2014 14:06
Sami Kuusela
Sami Kuusela - avatar
Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Taisin tehdä juuri äsken rikoksen. Menin lahjoittamaan rahaa Wikipedialle kysymättä lupaa Poliisihallituksen arpajaishallintopäällikkö Jouni Laiholta. Sori.

Viime aikoina joukkorahoitus on törmännyt Suomessa seinään. Ensin Radio Helsinki yritti kerätä vapaaehtoista kuuntelijamaksua, ja sai kuulla olevansa rikollinen. Piti keksiä maksulle vastike. Ihan vain joku vastike, jonka sisällöllä tai muodolla ei ollut väliä. Tärkeintä oli täyttää virkakoneiston vaatimus, järjenkäyttöä ei oletettu.

Eilen tilanne muuttui erityisen absurdiksi, kun Poliisihallitus alkoi kiukutella Wikipedialle. Siis Wikipedialle, joka on demokraattisen ja joukkoistetun tiedon ykkössivusto ja edelläkävijä.

"Poliisihallitus huomauttaa, että rahankeräylain 25 §:n ja rikoslain 17 luvun 16 c ja 16 d §:n mukaan rahankeräyksen toimeenpano ilman rahankeräyslaissa tarkoitettua lupaa on rangaistavaa rahankeräysrikoksena", kirjoitti Poliisihallitus lausuntopyynnössään, jonka oli osoittanut tälle amerikkalaissivustolle.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu