Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Patrioottinen hikoilu ei pelasta Suomea

Blogit Hupparihörhö 8.9.2015 11:56
Sami Kuusela
Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Viime lauantaina vietettiin Suomessa Yrittäjän päivää. Ja yrittäjän päivänä pääministeri Sipilä ilmeisesti unohti, mistä yrittämisestä on kyse.

Sanon nyt sinulle Juha Sipilä, että pliis lopeta höpinät, joilla motivoit yrittäjiä tekemään bisnestä ”Suomen puolesta”.

Et kai Juha Sipilä oikeasti luule, että kukaan meistä jaksaa puurtaa isänmaallisin motiivein? Että ensimmäinen ajatus pyykiessämme tuskanhikeä kauluspaidastamme on: tämä on hikeä Suomen puolesta.

Vuonna 2015 bisnesmaailma ei tunne rajoja. On vain yrittäjiä, jotka ovat perustaneet yrityksiä, jotka onnistuessaan toimivat kansainvälisillä markkinoilla. Kuten myös sinun yrityksesi ovat toimineet, Juha Sipilä.

Yrittäjän tärkein tehtävä on tehdä työnsä niin hyvin, että firma menestyy. Kun firma menestyy, se yleensä kasvaa. Ja kasvaessaan yhtiö maksaa Suomelle veroja ja työllistää suomalaisia, mutta verot ja työllistäminen ovat liiketoiminnan seurauksia, eivät motiiveja.

Pahinta tässä valheellisessa puheessa on, että Sipilä kohdisti puheensa Helsingin Narinkkatorilla nuorille. En voi keksiä tylsempää ja epämotivoivampaa läppää, kuin 54-vuotias setä lavalla vaatimassa teinejä kantamaan vastuutaan Suomesta, jonka vanhemmat ikäluokat ovat saaneet jumiin. Siinä menetettiin taas pari tulevaisuuden menestysfirmaa.

Että kiitos vaan.