Parkkipalvelut peittoavat demareiden taksin

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Yleensä mobiilipalvelut ovat aivan hirveitä käyttää, mutta toisinaan sitä yllättyy positiivisesti. Viimeksi näin kävi eilen.

Kokeilin ensimmäistä kertaa maksaa pysäköintiäni kännykällä – tiedän, todella myöhään. Kaikkien isoisätkin maksavat parkkeerauksensa puhelimella. Eikä kukaan kanna kolikoita.

Homma toimi kuin unelma.  Näppäilin aluekoodin palveluun, määrittelin pysäköintiajan ja lähdin asioille. Kun palasin autolle, lopetin maksun puhelimestani, enkä siis maksanut ylijääneestä ajasta latiakaan.

Jos siis olet vielä kivikautisempi kuin meitsi, suosittelen tsekkaamaan pysäköintiapplikaatiot. Helsingissä ja monissa muissakin Suomen kaupungeissa toimii ainakin EasyPark ja ParkMan.

Käyttökokemus oli siis hyvä. Toisin kuin vaikkapa Helsingin Seudun Liikenteen KutsuPlus -palvelussa, jota olen yrittänyt käyttää yhden kerran. Onnistumatta. Tuntui vaivalloiselta siirtää rahaa jonnekin erilliseen digilompakkoon ja tietää tarkasti lähtöaikansa. Hintavaihtoehtojakin tässä tilausbussivirityksessä oli aivan liikaa. Kaiken lisäksi KutsuPlussan arvioima matka-aika oli naurettavan pitkä.