Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Parkkikiekko ei symboloi mitään

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 21.9.2015 11:32
Kun liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner kertoo, että pysäköintikiekon ulkonäköä koskevat säädökset kumotaan, uutinen on tyhjä sisällöstä. Parkkikiekon ulkonäkömääräyksillä ei ole mitään väliä. Kun suostumme maksamaan kymmeniä tuhansia peltikoteloistamme, opettelemaan monimutkaiset liikennesä...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Meinaat että jos maa on täynnä hölmöjä sääntöjä joita vahtii virkamiesarmeija niin se ei ole ollenkaan kilpailutekijä?

Jos pysäköintikiekon ulkonäölle ei ole mitään määräyksiä, näemme varmaankin lähivuosina oikeusjuttuja, joissa pysäköintikiekon luettavuus on tehty pysäköinninvalvojalle mahdollisimman hankalaksi. Mikrokokoisia pysäköintikiekkoja, pysäköintiaika saameksi kirjaimin kirjoitettuna, fraktuuralla pergamentille raapustettuja kalevalamittaisia selvityksiä saapumisajasta ynnä muita luovuuden osoituksia.

Jonkinlaiset perusvaatimukset pysäköintikiekon ulkonäölle olisi syytä säilyttää, mutta kai se sopii kolmipyörähallituksen ideologiaan, että määräyksiä puretaan ja annetaan yksilöille mahdollisuuksia ottaa enemmän riskejä ja tavoitella voittoja, vaikkapa sitten myymällä pysäköinninvalvojia kiittävillä teksteillä varustettuja pysäköintikiekkoja.

Haloo Cristian, nykyään saa pysäköintivirhemaksun jos on pyöreät kulmat. Ihan ihme pelkoja sulla. Sääntelyksi riittää että tuulilasissa on selkeästi ilmoitettu tuloaika ja piste.

Toivottavasti Anne Bernerillä on muitakin murheita kuin tämä. Melkoista näpertelyä.