Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Paperilehti on juntti formaatti

Blogit Hupparihörhö 18.10.2014 10:11
Sami Kuusela
Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Eilen tajusin, miksi paperilehti on juntti formaatti ja miksi se kuolee kohta.

Olin vetämässä paneelikeskustelua Journalismin päivillä ja aiheenamme oli journalismi ja startupit. Lavalla oli kasa nuoren polven yrittäjiä,  media-alan startup-ihmisiä. Sitä parempaa, nykyaikaista väkeä.

Olimme kaikki herttaisen yksimielisiä, että journalististen tuotostemme julkaisu netissä on pelkästään hyvä asia, ei uhka ollenkaan, vaikka sitä on ammattiyhdistyksissä vastustettu. Emme vastustaneet myöskään kirjoitustemme tai kuviemme muokkaamista ja edelleen julkaisua.

”Ei internetiä voi rajoittaa”, joku meistä tokaisi.

Pidin jopa puheenvuoron, jossa kerroin suurten mediayhtiöiden olevan konsulttiyhtiöni asiakkaita, jonka jälkeen vetosin kostein silmin journalisteihin, että he ymmärtäisivät mediayhtiöitä niiden kamppaillessa rakennemurroksessa. Pieni kielialue ja kaikki.

Jossain vaiheessa jouduin kuitenkin myöntämään itselleni olevani onnekas, kun olin 90-luvulla innostunut internetistä ja yrittämisestä. Enkä jäänyt sille kapenevalle suomalaisen sisällöntuotannon alalle.

Rakennemuutoksessa aina  sattuu montaa ihmistä. Media-alalla kärsijöitä nykyään riittää, mutta internetin kieltäminen ei kärsimystä lopeta.

Sillä onhan niin, että kukapa meistä ei haluaisi nettimeemiksi, kukapa vastustaisi pääsyään somepuheenaiheeksi? Itse ainakin ajattelen, että jos jotain kolumniani tai artikkeliani ei löydy netistä, sitä ei edes ole olemassa. Vasta kun kaverini – ihmiset joita aidosti arvostan – sen lukevat ja antavat palautetta, teksteilläni on merkitystä.

Ei voisi vähempää kiinnostaa joku paperinivaska, luontoa tuhoava jäänne esihistoriasta, joka heitetään huomenna roskiin.

Ps. Jos haluat neutraalimman ja vähemmän trollaavan näkemyksen paneelistamme, lue tämä Journalisti-lehden juttu.