Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Paperilehti on juntti formaatti

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 18.10.2014 10:11
Eilen tajusin, miksi paperilehti on juntti formaatti ja miksi se kuolee kohta. Olin vetämässä paneelikeskustelua Journalismin päivillä ja aiheenamme oli journalismi ja startupit. Lavalla oli kasa nuoren polven yrittäjiä,  media-alan startup-ihmisiä. Sitä parempaa, nykyaikaista väkeä. Olimme kaikki h...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Ei Internet(t)tiä pidä vastustaa (eikö kaksi T-tä ole tarpeen?). Muttei myöskään pidä väheksyä myönteistä, minkä ns. paperijulkaisun toimittaminen sisältää. Parhaimmillaan se valitsee mikä on tärkeää ja oleellista, mistä tietenkin luisutaan helposti sensuuriin. Mutta ainakin ulkoa katsoen Suomessa ei koskaan, tai ei vielä, ole julkaistu oikeaa faktaa edes omasta lähihistoriasta. Itse- ja muusta sensuurista loikattiin jotenkin sekavaan vapauteen, joka on tuottanut elimen kuvia kantavia pimuja kaduille, toisia jotka ”vapauttavat” housuihinsa bussissa – ja tietenkin netissä.

Kai tämä tuottaa klikkauksia, joilla korvataan entistä paperilehtien levikkiä, ja joka voi tuottaa paljon ja nopeaa rahaa. Mutta mikä ”reaalinen” arvo tällä humpuukkipuolella on? Tai jos ”puheenaiheeksi” pääsee alkamalla leikata julkisesti päitä netissa, voiko sitä pitää ”legitiimisenä.” Miten tämä on jäänyt Samin tekstistä täysin ulos? Suomi on tosi heikoilla eettisen, moraalisen, jopa juriidisen tai oikeuslogiikan aloilla.

Näitä luetaan juuri nyt