Panokielto purettava!

SPR:n työntekijä on saattanut harrastaa seksiä turvapaikanhakijan kanssa. So what? Työnantajien selibaattivaatimukset ovat syrjiviä ja ihmisarvon vastaisia.

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Seksi on mahtavaa. Suurin osa meistä pääsee panemaan ihan liian vähän. Siksi aina kun jollain lykästää, onnellisuus lisääntyy maailmassa. Jokainen akti on aplodien paikka.

Ehkä juuri siksi, että seksi on niin ylivoimaisen kivaa, sitä yritetään kieltää, jopa Suomessa. En ole ikinä ymmärtänyt esimerkiksi työpaikkojen sääntöjä, joilla yritetään kieltää fyysinen rakkaus firman sisällä. Kuormasta syöminenhän on hauskaa, varsinkin jos osapuolet ovat sinkkuja. Ja vaikkeivät olisikaan, mitä se työnantajalle kuuluu, kuka ketäkin pitää hyvänä? Parisuhteita ja niiden sisäisiä sopimuksia kun on yhtä monta kuin suhteita.

Miksi seksiä mystifioidaan kielloilla? Miksi kivasta asiasta rangaistaan? Mitä se kenellekään kuuluu, kuka panee ja ketä? Kaikki työnantajien selibaattivaatimukset ovat syrjiviä ja ihmisarvon vastaisia.

Tänään on sosiaalisessa mediassa kohistu SPR:n työntekijän väitetystä seksisuhteesta turvapaikan hakijan kanssa. Seiska ”paljasti”, että ”ainakin kahden SPR:n naistyöntekijän epäillään solmineen seksisuhteita miespuolisten turvapaikanhakijoiden kanssa”. So what? Myöhemmin täsmentyi, että ”epäiltyjä” olikin vain yksi, mutta sillä ei ole mitään väliä.

Jos molemmat aikuiset osapuolet ovat olleet omasta halustaan mukana ilonpidossa, se ei kuulu meille eikä varsinkaan medialle.