Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Panokielto purettava!

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 14.1.2016 12:11
Seksi on mahtavaa. Suurin osa meistä pääsee panemaan ihan liian vähän. Siksi aina kun jollain lykästää, onnellisuus lisääntyy maailmassa. Jokainen akti on aplodien paikka. Ehkä juuri siksi, että seksi on niin ylivoimaisen kivaa, sitä yritetään kieltää, jopa Suomessa. En ole ikinä ymmärtänyt esimerki...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Tässä tulevan rasismi-myräkän odotuksessa Sami kirjoituksesi menee silti pahasti metsään. Kommentoin tähän samaa mitä FB seinällesi:

Tässä kirjoituksessa ja muutenkin kommentoinnissa uutisoituun paistaa läpi kaksinaismoralismi ja täydellinen kyvyttömyys nähdä alisteista tilannetta mikä SPR:n työntekijän ja turvapaikanhakijan välillä on ollut.

Toisinsanoen: sinä Sami agitoit seksuaalisen hyväksikäytön puolesta koska 1) rasistit saa tästä kuitenkin jokatapauksessa vettä myllyyn 2) osallistujien sukupuolet meni roolien suhteen niin kivasti.

”Saipahan p***ua” tason argumentointi ei ole mitään muutakuin seksuaalisen hyväksikäytön uhrien kokemuksien väheksymistä.

Tämä on nyt taso. Ei ole hyvä juttu. Säännöt on laadittu ehkäisemään esimerkiksi kiristystä.

Turvapaikanhakija on alisteisessa asemassa vastaanottokeskuksen työntekijään, joten säännöt on luotu suojelemaan heikompaa osapuolta. Sama pätee opettaja-opiskelija tai esimies-työntekijä suhteisiin.

Mikäli rakkaus todella roihahtaa, sitä voi toteuttaa sitten kun turvapakanhakija on siirtynyt pois vastaanottokeskuksesta.

Onko Sami koskaan ollut työpaikassa, jossa tällainen romanssi päättyy ja syntyy katkeruutta ja koko paikan ilmapiiri menee plörinäksi? Onko tässä ehkä hieman mahdollista molempien osapuolien kiristää toisiaan?

Tämä antaa myös aikalailla väärää kuvaa siitä, että mikä vastaanottokeskuksen tarkoitus on. Se ei ole pariutumista varten ja monet auttajatkin ovat varmasti menneet auttamaan muuten kuin seksuaalisesti. Tällainen toiminta tod. näk. entisestään lisää seksuaalista häirintää, mutta ilmeisesti häirintä ja ahdistelu eivät ole asioita, joihin Sami on joutunut elämässään törmäämään?

Pakolaisten paneminen myös palkitsee tänne saapuvia hakijoita, vaikka he eivät mitään turvapaikkaa edes ansaitsisi ja tällainen vääränlaisen toiminnan palkitseminen tuottaa lisää epätoivottua toimintaa Pavlovin koirakokeiden tapaan. Band of Brothersissakin natseihin sekaantuneiden naisten päät ajettiin Euroopassa kaljuksi ja lähetettiin matkoihinsa, kun olivat tukeneet epäsuotavaa toimintaa ja palkinneet valloittajia jakamalla toosaa. Tässä kyse on siitä, että ihmiset käyttävät meidän tod. näköisesti rahoja hyväkseen ja saavat tästä vielä seksiä palkinnoksi. Kuka maksaa minun seksimatkani Thaimaaseen?

”Pavlovin koirakokeiden tapaan”, ”naisten päät ajettiin Euroopassa kaljuksi ja lähetettiin matkoihinsa, kun olivat tukeneet epäsuotavaa toimintaa ja palkinneet valloittajia jakamalla toosaa” – et lainkaan paljastanut asenteitasi tässä nyt.

Miksi niitä pitäisi piilottaa? Tässä on kyse arvoista ja siitä, että mihin resurssit käytetään ja minä käytän rahat\resurssit mielummin kehitysapuun kuin turvapaikkaturisteihin. Näen kehitysavun nääs arvokkaampana.

Olisiko naiset, jotka natseja auttoivat pitänyt palkita jollain vapauden ristillä vihollisen kanssa makaamisesta sinun mielestäsi ja siitä, että he näin hyväksyivät kommareiden, juutalaisten, mustien ja kaikkien muuten vaan ikävien ihmisten tappamisen? Olisiko ollut parempi vaihtoehto ehkä sanoa, että en tahdo olla kanssanne missään tekemisissä ja näin tehdä selväksi kielteinen suhtautuminen asiaan – eli asenne? Samaa tehtiin myös Norjassa ja siellä kyllä ne muksutkin kärsi, joita tästä oli syntynyt, joka oli kyllä ikävää, sillä vika ei ollut heidän.

Anteeksi, jos sinusta on väärin, että minä mielummin käytän rahat niihin, jotka niitä oikeasti tarvitsevat, enkä tue toimintaa, jossa turvapaikkajärjestelmää käytetään kylmästi hyväksi. Kaikki, jotka toimivat turvapaikkaturismin hyväksi ovat siis vihollisen puolella minun näkökulmasta, sillä emme tiedä ovatko he turisteja, pakolaisia tai toissijaisen suojelun ansaitsevia tässä vaiheessa.

Wikipedia: Asenne psykologiassa, johonkin sosiaalisesti merkitykselliseen kohteeseen liittyvä myönteinen tai kielteinen suhtautumistapa.

Kyllä, suhtaudun ehdottoman kielteisesti turvapaikkaturismiin ja hyvinvointiyhteiskunnan hyväksikäyttöön. En tätä asennetta koskaan ole yrittänytkään peitellä.

En tiedä yrititkö nyt saada jonkun rasismikortin vedettyä pakasta minua vastaan, silä ei minulle kuorella ole väliä, vaan sisällöllä (mielellä) ja tahdon säilyttää hyvinvointivaltiomme tuleville sukupolville ja tällöin emme voi ottaa kaikia hiippareita tänne hillumaan. Olisi eri asia, jos olisi duunia tarjolla tai jenkkien valtiomalli, jossa mennään tulos tai ulos nukkumaan linjalla.

Onneksi EU:n rajat taidetaan kohta sulkea, niin saadaan joku tolkku tähän elintasopakolaisuuteen.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nyt-se-on-sanottu-aaneen-euroopan-ulkorajat-kiinni/5689954

Seksi on sitä paitsi useimmille kuin heroiini tai metamfetamiini, eikä tällainen riippuvuus ole mitenkään hyvästä ja energiaakin kuluu, jos mälläät aina kun tulet, joten ei jokainen akti tai kiima-aika todellakaan ole mikään aplodien paikka. Maailmassa on paljon ihmisiä, jotka käyttävät aikansa johonkin hyödylliseen tällaisen hedonismin hekumoinnin sijaan. Rakkaus on AINA antamista, eikä riippuvuutta ja mielihaluja, kuten varmaan luulet… Ihan käsittämätöntä, että jos joku on orgasmista yhtä riippuvainen kuin joku huumeriippuvainen, niin jengi luule, että tällainen pakkomielle on jotain rakastamista ja maailman hienoin asia.

SPR:n työntekijöitä ei olla palkattu pylsimään asiakkaita, vaan palvelemaan heitä muulla tavalla ja eikö mielestäsi tällainen toiminta saata aiheuttaa hieman puolueellista meininkiä vastaanottokeskuksessa? Suomen lotillakin oli nussimiskielto jatkosodassa, kun sinne tultiin tekemään jotain ihan muuta kuin vauvoja. Jos rikkoi sääntöjä, niin se oli kotiinpalun paikka.

Aika yksipuolinen vuoropuhelu tässä, heitä nyt hei vähän bensaa liekkehin, ku mä oon ihan tulessa… =D

Jos Sami vaihdat noiden naistyöntekijöiden tilalle kuvitteelliset miestyöntekijät, jotka hässisivät duunissa alaikäisten turvapaikkaa hakevien tyttöjen kanssa, niin muuttuisiko kirjoituksesi lataus pikkuisen jo omituiseksi sinustakin?

Haluaisin päästä kotouttamaan pakolaisnaisia ja kannatan itsekkin panokiellon purkamista.
Meitä on varmaan paljonkin jotka haluaisivat tällaisiin töihin.
Mihin voi ilmoittautua?

Aika moni avioliitto on solmittu työkavereiden kesken, joten tällaista kieltoa ei ole kovin tiukasti noudaettu. Ongelma ei ole suhde sinänsä, vaan sen vaikutukset työpaikalla. Jos suhde säröilee ja osapuolet kiukuttelevat toisilleen työpaikalla, kaikki kärsivät siitä. Tai jos mielenkiinto on enemmän työkaverissa kuin töissä, sekin kaatuu helposti muiden niskaan.
Mitä tulee suhteeseen vastaanottokeskuksessa, siihen pätee sama: se tuo helposti ongelmia keskuksen ilmapiiriin. Ongelma ehkä ratkeaisi, jos jompikumpi vaihtaisi toiseen vok:een. Niin taidetaan työpaikoillakin usein tehdä, siirretään suhteen osapuoelet vähintään eri osastoille.