Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Panamanysvääjät, datanne ei ole isoa

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 6.4.2016 14:05
Vuosi sitten saksalaislehti Süddeutsche Zeitung sai käsiinsä Mossack Fonseca -lakitoimiston materiaalit, joista on nyt paljastunut valtavasti veroparatiiseihin varojaan piilottaneita päättäjiä. Hetkinen. ”Vuosi sitten”? Ja nyt vasta alkoivat paljastukset? Mashable-uutispalvelun perusteel...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

MOT:n tuottajan näkemys datasta on ”– Erittäin vaativaa ja hankalaa. Asiakirjoja on noin 11,5 miljoonaa. Ne ovat sadoissa tai tuhansissa erilaisissa tiedostoissa ja kansioissa joissa ei välttämättä ole mitään logiikkaa. On kuin kotipihaan olisi kaadettu rekkalastillinen papereita, joista sitten haettaisiin erilaisilla haravoilla yhteensopivia asiakirjoja.”

http://yle.fi/uutiset/miksi_panama-papereiden_satoja_suomalaisnimia_ei_ole_julkaistu_motn_tuottaja_vastaa/8792852

Käy Sami myymässä niille datascientist.

Minua on eniten ärsyttänyt Ylen klikkausotsikointi aiheesta, alkaen ensimmäisestä MOT-ohjelmasta tästä aiheesta. Tyyli on kuin seiskasta tai iltapäivälehdistä: hehkutetaan paljastuksia, mutta oikeasti ei kerrota muuta kuin epämääräisiä vihjauksia tulevista paljastuksista.

Ymärrän, että ei nimiä julkaista selvittämättä onko oikeasti harrastettu laittomuuksia, mutta nimenomaan otsikointi antaa ymmärtää, että on oikasti löydetty jotain merkittävää.

Näitä luetaan juuri nyt