Päivär... ei, vaan kaksoiskansalaiset!

Samaan aikaan kun muut mediat kertovat Susanne Päivärinnan erosta, Yle ajaa täytejuttuja ja jankuttaa kaksoiskansalais-"skuupistaan" jo toista viikkoa.

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Tänään Ylen pääuutisissa käsiteltiin muun muassa päiväkodin Instagram-harrastusta kulmalla uhka vai mahdollisuus. Iltauutisissa esiteltiin myös Ylen ehdokkaita Suuren journalistipalkinnon saajiksi. Siis ehdokkaita. Koska kyllä niistäkin on hyvä kertoa.

Mitenköhän se toimituspalaveri oli mennyt?

– Entäs tämä irtisan… – Hys! Nyt ajetaan vihdoin se viiden minuutin juttu päiväkodin Instagram-harrastuksesta. Siinä niin kivasti haastatellaan lopussa lasta! Lapsihaastattelut, ihan best. – Susanne Päi… – Punavihersokeus! Kuuma juttu! Metrokarttaa vaikea lukea ja merimerkkejä! Kymmenen minuuttia siitä! – Öö… nyt talvella ei veneillä? Tää Päivärin… – Kaksoiskansalaiset! Kaksoiskansalaiset! Venäläiset ja Jussi Niinistö! Kärkeen!

Vaikka kuinka rakastan Yleä ja uskon kansallisen instituutiomme selviytyvän sen uutistoiminnan ongelmista, tämän illan tv-uutiset olivat pelkkä vitsi.

Samaan aikaan kun muut mediat kertovat Susanne Päivärinnan erosta, Yle ajaa täytejuttuja ja jankuttaa olemattomasta kaksoiskansalais-”skuupistaan” jo toista viikkoa. Ensin uutisissa pääaiheena ja heti perään tunti näennäiskriittistä turinaa A-Talkissa. Jota Susanne Päivärinta juonsi ennen näyttävää eroaan.