Nuori yrittäjä: näin kohtaat keski-ikäisen miehen

Profiilikuva
Blogit Hupparihörhö
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Startup-vuoden päätapahtuma Slush lähestyy, joten koen tärkeäksi agespleinata startup-tenaville, kuinka meidän keski-ikäisten miesten kanssa kannattaa toimia liike-elämässä. Ole hyvä nuori, tässä viisauksiani. Eipä kestä.

Ensinnäkin tajua, että suurin osa saavutuksistamme on takana. Kun kohtaamme, näemme sinussa nuoren itsemme, innokkaan ja viattoman, kuin pöljän harakanpoikasen.

Olemme olleet kuin sinä. Jos tapaamme, olemme onnistuneet edes vähän jossain. Takanamme on ura korporaatiossa (Nokiassa) tai yrittäjinä. Tiedämme siis tosi paljon. Tosi paljon.

Olet meistä kiehtova, mutta samalla uhka. Olet se värit kirkkaana näkevä hahmo, jonka libido on nousussa, kontaktit kuumia ja superfirma vielä perustamatta.

Ensimmäinen sääntö: Kuuntele, vaikka ärsyttää ja väsyttää. Tavatessamme alamme heti selittää, mikä bisneksessäsi on pielessä ja mitä sinun pitäisi oikeasti tehdä. Löydämme maailmalta verrokkeja liikeideallesi ja kerromme niistä monisanaisesti. Saatamme myös todeta, että “firman tarkoitus on tuottaa voittoa” tai “kaikki ideat on jo keksitty, kyse on eksekuutiosta”.