Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Nuori toimittaja, unohda unelmasi

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 20.1.2015 11:42
Oletko nuori ihminen, joka haaveilee urasta freelance-toimittajana? Hautaa unelmasi ja mene oikeisiin töihin. Nykyaikana mediassa esiintymiselle pitää olla muita motiiveja kuin toimittajana leipänsä tienaaminen. Jos ei satu olemaan kuukausipalkalla. Esimerkiksi minä saan tästä kolumnin muotoisesta b...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Eikö aihe ole syvällisempien sykähtelyjen arvoinen? Evp toimitussihteerinä en olisi maksanut tästä kuin 81,46 Euroa. Milloin tuo kulta-aika oikein oli? Taisi olla lyhyt. Suomi on aina ollut surkea teksteistä maksaja, surkea myös niiden käsittelyssä ja copyrigt-jutuissa. Juuri nyt tekstin arvon säilyminen vaatisivat jotakin muuta organisointia kuin vanhoja lehtimiesliittoja.

Ainakin vanhalle ja harmaalle mielelle, jonka kulta-aika oli 60 vuotta sitten, jotakin on nyt aika pielessä ns. myyvän materiaalin kanssa. Eli porno ja jotenkin alaikäiset fyysiset ja menttaaliset alastomuudet myyvät – tekevät sen jossakin facebookissa. Tulokset antavat kuvan, että kaikki koulussa ja muualla opetettu on unohdettu, jos sellaista yhä annetaan.

Ja jos on tunnollisena koulupoikana viime vuosisadan alkupuoliskolla, lukenut ns. kulttuurihistorioita, kuten Toynbee, Fridell, Spengler, niin nyhetki antaa kuvan ajattelun kyvyn rappiosta. Mutta sen antaa yhä nykyhetki, ei vielä nykyaika.