Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Natsi vai idiootti?

Blogit Hupparihörhö 6.11.2016 10:59
Sami Kuusela
Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Eräs kaverini kertoi Facebookissa tapahtumasta, jossa oli valtavasti tasoja.

Kaverini vieressä bussissa oli istunut kaksi mustaa teinityttöä, ilmeisesti muslimeja, koska toisella oli ollut huivi päässä. Mimmien eteen oli rämähtänyt kolmas tumma tyttö repliikillä ”hei, huorat!”

Säpsähdettyään mimmit olivat tunnistaneet  muslimiystävänsä ja alkaneet räkättää.

Kaverini päätti statuksensa: ”Tuli ihan nuoruus mieleen. Vai mitä huarat?”

Tyttöjen välisessä läpänheitossa oli kyse rakastavasta idiotismista. Siitä samasta, kun itsekin vielä yli nelikymppisenä kutsun parhaita kavereitani homoiksi. Joskus joku supertyperys on jopa saapunut paikalle sanoen ”Sieg Heil”. Todella typerää, idioottimaista ja loukkaavaa – jos joku ulkopuolinen joutuisi kohteeksemme.

Tänään kirjailija ja miesoikeuspaasaaja Timo Hännikäinen saattaa menettää Kordelinin säätiön apurahansa. Kuuden tonnin potti kirjalliseen työhön saatetaan evätä, sillä kun apurahat perjantaina julkistettiin, sosiaalisessa mediassa suututtiin.

Hännikäinen on yksi naisvihamielisen, persurahoitteisen Epäneutraalin sukupuolikirjan kirjoittajista, ja reilu vuosi sitten mies kirjoitteli kännissä Naisasialiitto Unionin sekä väkivallan uhreja auttavan Naisten linjan sivuille viestejä, kuten ”Sieg heil”, ”Panen teitä perseeseen” ja ”neekerineekerineekerineekerineekeri ”.

Hännikäinen ei edusta rakastavaa idiotismia. Heti kun urpoläppä muuttuu kaveripiirin keskisestä pöljäilystä ja höyryjen päästelystä tarkoitukselliseksi loukkaamiseksi ja alistamiseksi, toljailusta tulee tuomittavaa.

On valtavan tärkeää erottaa nämä kaksi asiaa: rakastava idiotismi, jota ei missään nimessä saa kieltää ja pahantahtoinen idiotismi, joka on surullista, sairasta ja tuomittavaa.

”Läppä” on läppä vain, jos kaikki osapuolet hymyilevät.

Silti en oikein haluaisi, että Hännikäisen apuraha peruttaisiin. Sananvapauden vuoksi olisi hyvä, että mies saisi kirjoittaa hölmöyksiään ja me kaikki saisimme osoittaa hänen ajatustensa onttouden ja julmuuden sosiaalisissa medioissa, kolumneissa tai toisissa kirjoissa. Samasta syystä Rajat kiinni tai Aito avioliitto -porukoita ei saa lain nojalla kieltää, vaikka näissä vaikuttavat ihmiset ovat ilkeitä ja pahantahtoisia.

On tärkeää nähdä, kuinka surullista sakkia nämä pahantahtoisen idiotismin edustajat ovat. Ja kuinka pieniä ovat heidän tunkkaiset joukkonsa.