Näin teet rahaa koronaepidemialla

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Jokainen kriisi on mahdollisuus tehdä rahaa. Mitä pahempi kriisi, sen suuremmat mahdollisuudet hillota. Jokainen sota tekee miljardöörejä niistä, jotka tarjoavat hädänalaisille asioita ylihintaan tai valtioille pyssyjä, pommeja tai propagandaa.

Myös koronaviruksella voi tienata. Kun pörssit romahtavat ja esimerkiksi matkailuala joutuu pulaan, se jolla on rahaa, voi tehdä ison tilin.

Massat reagoivat yleensä liian myöhään ja kun reagoivat, liian voimakkaasti. Nyt käynnissä oleva pörssipaniikki saattaa olla merkki tästä. Koronan aiheuttama taantuma tuntuu lopulliselta, vaikka aiemmista epidemioista on opittu, että kun pahin on ohi, toipuminen on nopeaa ja selviytyneet pärjäävät aiempaa paremmin, kun kilpailijoita on vähemmän. Nyt on osakkeiden ostajan markkinat.

Jokainen kriisi on mahdollisuus tehdä rahaa

Miten siis koronalla voi tehdä fyrkkaa? Jos matkailualan kiinnostasi ja olisi tilillä ylimääräistä (mikä ikävä kyllä ei ole latiakaan juuri nyt), odottaisin vielä hetken ja lentäisin Pohjois-Italiaan ostoksille. Joku ihana vaikeuksiin joutunut majatalo Garda-järven rannalta lähtisi varmasti pilkkahintaan ja olisi juuri hyvä tauko remontoida, kunnes turistit palaisivat takaisin.