Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Muistatko vielä sanan ”innovaatio”?

Blogit Hupparihörhö 7.2.2015 11:24
Sami Kuusela
Sami Kuusela - avatar
Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Vieläkö muistat sanan innovaatio? Siis sen termin, joka tuntui 90-luvun alussa nykyaikaiselta? Ei se mitään, ei moni muukaan. Jos ei ole innovaatiokonsultti. Tai innovation manager jossain firman nurkassa pölyyntymässä.

Innovation manager eli innovaatiopäällikkö on korporaatiomaailman jäänne ajalta, jolloin tuotekehitys hoidettiin firman sisällä. Ensin innovation managerit pitivät ideatyöpajoja, ruuvasivat seiniin aloitelaatikoita ja pumppasivat tiimeihin toivoa. Sitten alkoivat tiukat ajat. Tuotekehitysosastot supistettiin minimiin, kulukuuri iski kaikkiin, jotka eivät tehneet kuluvalle kvartaalille rahaa.

Tämän päivän innovation manager on se hassun värisiin housuihin pukeutunut varhaiskeski-ikäinen mies, jolla on hyllyssä Steve Jobsin elämäkerta ja jonka sähköposteihin vastataan vain harvoin.

Innovaatiopäällikön arki kulkee työhyvinvointihuoneiden värikkyydestä stressintuoksuisiin innostuksentappohuoneisiin, joista hän raahautuu aina hitusen haalempana ulos.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu