Työhyvinvointihuoneet näyttävät päiväkodeilta

Nykyään aikaansa seuraavissa yrityksissä tehdään luovuusremonttia. Työhyvinvointihuoneet näyttävät päiväkodeilta. Sitäkö se luovuus oikeasti on?

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

”Luovuus” on yritysmaailman toiseksi ryöstöviljellyin sana. Pahiten raiskattu termi on ”innovatiivisuus”.

Nykyään aikaansa seuraavissa yrityksissä tehdään luovuusremonttia. Suurin osa seinistä kaadetaan, koska avokonttori on muotia, vaikka hälyisessä yhteistilassa työskentely laskee työtehoa huomattavasti. Jäljelle jääneet seinät maalataan kirkkailla väreillä.

Eniten luovuuteen panostavia firmoja ovat Great Place to Work® -tittelistään tuhansia maksaneet ohjelmistoyritykset. Ne rakentavat kilpaa työhyvinvointihuoneita, joka näyttävät päiväkodeilta.

Työhyvinvointihuoneessa röhnötetään Fatboy-säkeillä – tai röhnötettäisiin, jos ei olisi liian kiire ja raudanmaku suussa kun pitää suorittaa. Innovatiivisimmat ovat hankkineet leikkitilaansa myös pallomeren.

Tätäkö se luovuus ja työhyvinvointi on? Yritysmaailman käsitys kivasta ja ”innovatiivisesta” ympäristöstä on äärimmäisen kaavamainen ja väärällä tavalla lapsellinen. Miksei luovuushuone olisi vain viileä ja hämärä koppi, jonne voi mennä ensin vähän itkemään ja lopulta nukkumaan stressinsä pois? Eikö hyvinvointia lisäisi, että vaikkapa kerran kuussa saisi jäädä kotiin, eikä kukaan kyselisi miksi?