Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Miksi mamulla on varaa merkkivaatteisiin?

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 22.7.2015 09:52
Siksi koska moni maahanmuuttaja ei ryyppää. Siksi rasistit, siksi. Taas se nousi esiin. Hollolalainen kansanedustaja Jari Ronkainen (ps.) avautui Etelä-Suomen Sanomille ahdistuksestaan, mikä kumpusi liian hyvin puetuista mamuista. ”Valitettavasti monella maahanmuuttajalla on varaa käyttää merk...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Tunsin 4 afrikkalaista. He asuivat yksiössä nukkuen lattialla. Söivät puuroa ja kalakeittoa. Eivät juoneet eivätkä tupakoineet. Kun säästöä kertyi he ostivat yhden hyvän kirjaston ja vuorottelevat sen käytössä. Seuraavaksi yhteinen halpa auto, toinenkin kerrasto jne. Niin se menee.

Yksi kysymys tosin jäi vielä, jos se toimeentulotuen saaja onkin jostain tilastovirheestä johtuen vihreiden eikä persujen äänestäjä niin myös sekin siis ryyppää aamusta iltaan jos sattuu olemaan suomalainen?

Aika karua jengiä nuo toimeentulotuen saajat.

Jos tämä kirjoitus ei ole rasistinen, niin ei sitten mikään.

Ai ei mamunuoret ryyppää! Sami on nyt aika pahasti pihalla.

Tämä aihe on yksi niitä klassikoita ja tämä herra Kuuselan tarjoilema selitys on vuosien mittaan kuultu usein. Kuusela on monessa väärässä. Ensinnäkään moni alkoholia raskaasti kuluttava suomalainen ei edes välitä koko merkkivaatteista. Kuusela myös vertaa pientä suomalaista epäsosiaalista alaluokkaa afrikkalaiseen ja arabimaahanmuuttajaan (kaikki miehiä) samalla lyöden ruman leiman jokaiseen vähävaraiseen suomalaiseen, mutta tämähän on ollut tällaisten kuuseloiden huvi jo yli 20 vuoden ajan.
Kiinalainen ei hänkään mistään merkkivaatteista välitä. Arabien, turkkilaisten ja afrikkalaisten päällä nähdyt merkkivaatteet on saatu sossusta, kun on käyty sossutädeille satuilemassa, että tämä kuuluu kulttuuriin vaikka todellisuudessa kyse on samasta asiasta kuin oli neuvostoliittolaisten naisten kohdalla, eli länsimaiset ovat kaikki rikkaita ja heidänkin pitää sellaiselta näyttää.

Ihmettelen miten SK on tällaisen plöräyksen julkaissut.

Uskomatonta, että tällaista tekstiä edes julkaistaan SK:ssa. Järjetöntä yleistystä, tietenkin omaa kansaa leimaten ja syyllistäen.

Helsingin maleksimispaikat ovat keskellä arkipäivää pullollaan mustia nuoria miehiä, joilla on varaa SEKÄ merkkivaatteisiin ETTÄ alkoholiin. Olisikin niin, ettei enemmistö heistä käyttäisi alkoholia. Poliiseja olen itsekin joutunut soittamaan paikalle. Ai niin, yksittäistapauksia, ei saa yleistää…

Ja kyllä, jos vertaa suomalaista ja mamupikkulapsiperhettä niin on silmiinpistävää, kenellä on kierrätettyä varustetta ja kenellä ei.

Yrittäisitte edes avata silmänne, vaikka olettekin omien ideologioidenne sokaisemia.

Sanna ei nykypäivän lastenvaatteista (varsinkaan 0-3vuotiaiden) näe, mikä on kierrätettyä ja mikä ei. Kirppareilla liikkuu loistokuntoista tavaraa.

Ja sumentaako kateus tällä palstalla nyt päättelykykä ja maalaisjärkeä? Voisko ne merkkirattaita työntävät äidit olla työssäkäyvistä perheistä? Voisko laitapuolen kulkijan merkkivaatteet olla vaikka sittenkin piraatteja, eikä kelan kustantamia?

Tiedän että tämä voi tulla ihan täytenä yllätyksenä, mutta tosiaan maahanmuuttajiakin on työelämässä.

Anne, tässä keskusteluketjussa on ollut kyse toimeentulotuen saajista. Ei työssäkäyvistä.

Ja kuten Sanna tuossa sanoi, menkää minä tahansa arkipäivänä yhdentoista jälkeen illalla Narinkkatorin seutuville niin ainoita paikan kansoittajia ovat humalaiset mamut vaikka uskonto kuinka kieltää alkoholin.