Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Miksi liityin trolliarmeijaan

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 17.9.2014 10:28
Sosiaalinen media on kriisissä. Tosikot ovat vallanneet Facebookin, Twitterissä nyt ei muita koskaan ole ollutkaan. Maailmanpolitiikan kiristyminen on tehnyt kavereistani pelottavan yksisilmäisiä. Tulee mieleen presidentinvaalit vuonna 2012, jolloin vihreimmät ystävistäni heittivät karmeaa kuraa por...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Näinhän voi ajatella jos yhtään ei häiritse itsenäisen valtion osan kaappaaminen ja aseellinen tunkeutuminen naapurimaahan, vapaan median lopettaminen, toimittajien hakkaaminen kadulla, poliittisten vastustajien vangitseminen, ei samanmielisten oligarkkien vangitseminen ja omaisuuden ryöstö sekä kansanedustuslaitoksen tekeminen kumileimasimeksi.
Jos tätä kehitystä ei näe niin ei ole trolli vaan tollo.

Siellä taitaa olla kyllä aika iso peesaajien ja peukuttajien joukko noilla kahdella. Jotkut varmaan pyrkyreitä ja jotkut pakotettuina. Siihen massaan kyllä pätee sama kuin Saksaan 80 vuotta sitten. Ongelma ei ole ne muutamat pahantekijät vaan ne miljoonat, jotka eivät sitä vastusta vaan hiljaa hyväksyvät. Vähän niin kuin kirjoittajakin melkein äänesti toisin.

Kaikkea ei voi kuitata huumorilla vaikka se auttaakin monista karikoista yli. Sota ei ole huumorilla kuitattava asia, kuten ei ole Venäjän silovikkiklikin laajentumispyrkimys kohti vanhoja neuvostoliiton rajoja.

On hienoa ajatella venäläisten enemmistön olevan edelleen viatonta Putinin regimin toimiin. Näin se vain ei mene arkitodellisuudessa, koska ihmiset Venäjällä muodostavat vallan legimiteetin ja jos he eivät sitä tee tai pysty nykyoloissa tekemään niin systeemin joutaakin romahtaa.

Miltäs tilanne Sami Kuuselasta näyttää näin puoli vuotta myöhemmin? Onko ryhmässä edelleen kevyt ja naureskeleva tunnelma? Onko russofobia ja sodanlietsonta levinneet suomalaisessa yhteiskunnassa jo ylimmälle tasolle, kun eduskunnassa järjestettiin trolleista oma keskustelunsa, jossa ulkoasiainvaliokunnan ex-puheenjohtaja kertoo kuinka trollit uhkailevat kansanedustajia ja toimittajia?