Miksi Apple suunnittelee laitteistaan särkyviä?

Onko täysin mahdotonta tehdä puhelinta tai tablettia, joka kestäisi normaalin perhe-elämän? Applen laitteiden korjauksesta tuli iso bisnes.

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Myönnetään: olen Applen fan boy, kaikki atk-vempeleeni ovat omenoita ja rakastan laitteideni helppokäyttöisyyttä.

Viime aikoina rakkauteni on kuitenkin alkanut rakoilla. Olen kuluttanut kolmen viikon sisään 300 euroa iPhoneni lasikorjauksiin ja eilen tilasin kouluikäiselle pojalleni uuden iPadin netistä parilla sadalla, koska edellisen lasi oli säröytynyt pikkuveljen leikeissä. Uusi laite maksoi vähemmän kuin korjaus.

Miten voi olla mahdollista, että kaikkivoipainen Apple suunnittelee laitteensa niin, että ne hajoavat normaalissa käytössä? Onko täysin mahdotonta tehdä puhelinta tai tablettia, joka kestäisi normaalin perhe-elämän tai edes yhden pudotuksen lattialle?

Mitä täällä tapahtuu? Viimeisen vuoden aikana on jokaiseen kadunkulmaan noussut liikkeitä, jotka ovat erikoistuneet vaihtamaan laseja i-laitteisiin. Applen tuotteiden huonous on synnyttänyt valtavan bisneksen. Kiva toki näille korjaajille, huono kaikille muille.

Kuinka kauan jaksamme alistua ja kiikuttaa laitteitamme korjattaviksi ennen kuin siirrymme muiden valmistajien tuotteisiin?