Miksei valtio ostaisi startupeja?

Tänään lanseerattiin Palkkaus.fi, joka auttaa koteja palkkaamaan työvoimaa. Paikalla oli myös ministeri. Mitä jos valtio alkaisi ostaa startupeja?

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Kävin tänään Palkkaus.fi-palvelun avajaisissa. Meno oli harvinaisen arvokas. Yksityisen yrityksen lanseerauksessa oli puhujina elinkeinoministeri Jan Vapaavuori, euroedustaja Heidi Hautala ja VATT:in ylijohtaja Juhana Vartiainen. Ihan huippuketjua siis.

”Olen hyvin tietoinen siitä, että olen kaupallisessa tapahtumassa. Sinänsä siinä ei ole mitään paheksuttavaa, sillä kaikki hyvinvointi perustuu kannattavaan yksityiseen liiketoimintaan”, aloitti Vapaavuori puheenvuoronsa ja totesi, että suomalaisten palkkaamista edistävä toiminta on isänmaallista.

Palkkaus.fi on bisneskonkareiden rakentama palvelu, joka auttaa kotitalouksia selviämään byrokratiasta, mikä seuraa, jos palkkaa apua, vaikkapa siivoojan tai rakennusmiehen. Ainakin esittelyssä homma näytti hyvin selkeältä ja stressittömältä käyttää. Rahoituksen tämä startup on saanut Paasikiven suvulta.

”Varmaa on että suomalaisissa kodeissa on tukuittain töitä, joita perheen äidit tai isät eivät ehdi tai osaa tehdä. Yhtä varmaa on, että monet haluaisivat ostaa palveluita, mutta se tuntuu liian hankalalta”, jatkoi Vapaavuori.

Mikäli Palkkaus.fi lyö läpi, se lisää valtion verotuloja ja vähentää harmaan talouden määrää. Joten: miksei valtio ostaisi tätä palvelua? Miksei tämä jo toimivan tuotteen rakentanut yritys tekisi aikaista exit:iä, jossa ostajana on Suomi?