Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Miksei maalla ole poképysäkkejä?

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 25.7.2016 17:46
Viime aikoina on nostettu esiin huoli maaseudun nuorten syrjäytymisestä, koska landelta ei löydy pokéstoppeja. Helsingin Sanomien Nyt-liite jallitti jopa keskustanuorten puheenjohtajan vastailemaan kysymyksiinsä epäreilusta tilanteesta. Ilmeisesti kieli ainakin puolittain poskessa Hilkka Kemppi tote...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Siis nähtävyydet tekevät kaupungeista epätylsiä? En ymmärrä logiikkaa, mutta ei se mitään. Vähemmän ymmärrän sitä, että normaalia pidempi puu tai aika iso kivi muka eivät olisi kiinnostavia. Nehän ovat muistumia menneistä ajoista, puut voivat elää satoja vuosia ja kivenhän on paikoilleen kuljettanut jääkauden vetäytyvä reuna tuhansia vuosia sitten. Tuollaiset asiat juuri kiehtovat mielikuvitusta, jos sitä on ja jos on innostusta pysähtyä hetkeksi ja katsoa mitä on tarjolla ihan lähellä, ilman mitään laitteita tai suuria joukkoja toisia ihmisiä. Kiinnostavuus on kiinni kokijan aivoista, ei siinä sen kummempaa.

Heidi: ymmärtääkseni kirjoituksen taustavireenä oli, että nämä muutaman nähtävyydet ovat niin paljon kaupungin kiinnostavia kohtia harvemmassa, että ne on ehtinyt nähdä jo liian monta kertaa. Kaupungissa vastaavanlaisia uniikkeja kohteita voi oikeasti olla kymmenien metrien välein.