Matkahuolto valitsi umpikujan

Kun Matkahuolto jätti kilpailijoiden aikataulut näyttämättä, se unohti asiakkaan ja ampui itseään vanhalla haulikolla jalkaan.

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Voi pöljyyksien pöljyys. Joukkoliikenteessä tapahtuu paljon mahtavia asioita, mutta jotkut ovat päättäneet ampua itseään vanhalla haulikolla jalkaan.

Matkahuolto on valinnut taktiikakseen muutosvastarinnan, todellisuuden kieltämisen, lyhytnäköisen voitontavoittelun ja asiakkaan unohtamisen – ainakin jos Ylen tämän aamun uutista on uskominen.

”Matkahuolto poisti aikatauluhakusivultaan valtion rahoittamat bussivuorot. Nyt matkustajia kehotetaan selvittämään matkustusalueella toimiva liikennöitsijä ja soittamaan aikatauluista sekä reiteistä, jos ne eivät näy liikennöitsijän verkkosivuilla”, selvittää Yle artikkelissaan Matkahuollon päätöstä kiusata asiakkaitaan.

”Taustalla on Liikenneviraston päätös kilpailuttaa linja-autoreittejä ja ottaa käyttöön uusi joukkoliikenteen matkakortti, Waltti-kortti. Reiteillä, joilla Waltti-kortti käy, Matkahuollon liput eivät käy”, kertoo Yle.

Koska jokaisesta reitistä ei voi saada rahaa, Matkahuolto päätti poistaa tietoja sivuiltaan. Perusteluna oli bisnes.