Lörtsypölvästit

Elämme maailmassa, jossa parhaan näkyvyyden saavat tyypit, jotka ymmärtävät asiat tarkoituksella väärin ja johtavat joukkoja someraivoon.

Profiilikuva
Blogit Hupparihörhö
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

”Lörtsy on munkkitaikinaan tehty lihalla tai hillolla täytetty litteä ja umpinainen piirakka. Se on savolainen, erityisesti savonlinnalainen ruokalaji.”

Jaahah. Näin sanoo Wikipedia. Ja kyllä. Jouduin tarkastamaan lörtsyn määritelmän. Koska tiesin ainoastaan, että kyseessä on epämääräinen rasvaköntsä itärajan tuntumasta.

Eilen lörtsy sai internetin suuttumaan. Tai ei itseasiassa lörtsy, vaan ankeutta, pahuutta ja yrittäjävastaisuutta edustava Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, jonka tulisi lisätä alaotsikokseen ”#byroslavia” ja missiokseen Suomen tuhoamisen.

Möly käynnistyi, kun Ruokala.net uutisoi: ”Suomen viranomainen päätti: Lörtsyä ei saa myydä lörtsynä”.

Uutisesta innostui Twitterissä esimerkiksi Kokoomuksen kansanedustaja Jaana Pelkonen, joka twiittasi: ”#Lörtsy’t silmille… Mä kohta #lörtsy’t näytän… Vai miten se meni? #byroslavia #suominousuun” – Mihin Pelkonen viittasi? Onko hänelläkin lörtsy? Aiheuttaako se raivoa?