Lopettakaa maakuntalehtien tekohengittäminen

Yle-työryhmän päätös sulkea paikallistoimitusten etusivut on totaalisen tyhmä.

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

No sehän meni hyvin huonosti. Kun eduskunnasta kerättiin sekalainen, iäkäs ja mahdollisimman huonosti media-alaa tunteva ryhmä pohtimaan Yleisradion tulevaisuutta, jälki oli sen mukaista.

Ehdotukseen tai siis määräykseen sisältyy pari ihan hyvää kohtaa: Yle-vero säilyy, vaikka vähän säästellään. Ostoja riippumattomilta tuottajilta lisätään.

Mutta sitten se todellisuuden kieltäminen alkaa. Kun aiemmin Yle-laissa sanottiin selkeästi, että Ylen tehtävä on tukea suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta, nyt persut tekivät kohdasta semanttisen sotkun: ”Ylen tehtävänä on tukea suomalaisen kulttuuriperimän vaalimista, suvaitsevuutta, yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja kulttuurista moninaisuutta” – siis häh?

Kaikkein hirvittävin määräys iskee Ylen paikallistoimituksiin. Ne palautetaan 90-luvun alkuun, aikaan jolloin internet ei ollut vielä tullut pilaamaan kaikkea.

Paikallistoimitukset pakotetaan sulkemaan paikalliset etusivunsa. Työryhmän puheenjohtaja Arto Satosen mukaan ”siten mahdollistetaan maakuntalehtien paremmat edellytykset pärjätä päivittäisessä uutiskilpailussa” – Siis häh?