Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Lopettakaa maakuntalehtien tekohengittäminen

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 17.6.2016 09:17
No sehän meni hyvin huonosti. Kun eduskunnasta kerättiin sekalainen, iäkäs ja mahdollisimman huonosti media-alaa tunteva ryhmä pohtimaan Yleisradion tulevaisuutta, jälki oli sen mukaista. Ehdotukseen tai siis määräykseen sisältyy pari ihan hyvää kohtaa: Yle-vero säilyy, vaikka vähän säästellään. Ost...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Nyt en oikein ymmärtänyt, mitä tarkoitat paikallislehdillä. Puhuitko kuitenkin maakuntalehdistä ja Ylen maakuntatoimituksista. Paikallislehdethän ilmestyvät kerran-kaksi viikossa muutaman kunnan alueelle, maakuntalehdet koko maakuntaan. Tosin kun kaikki ovat Alman käsissä, sama juttu voi olla molemmissa.
Mutta meneekö paikallislehdillä yhtä huonosti kuin maakuntalehdillä?
Ja mikä on Postin ja jakelun ongelma lehtien tilanteessa. Jos päivän paperilehden saa käsiinsä vasta illalla, ei paljon kannata sitä tilata. Ja jakeulaikojen muutokset tulevat pyytämättä ja yllättäen.
Eikö lehtien ja postin jakelua voisi yhdistää?

Paikallislehdethän elätetään kuntien kuulutuksilla ja ilmoituksilla. Joita ei myöskään oikeasti tarvittaisi mutta yritäpä poistaa maankäyttö- ja rakennuslaista asemakaavan voimaantulokuulutukset niin älämölö on kauhea. Asia, joka ei merkitse kenellekään yhtään mitään, paitsi sille paikallislehdelle, joka elää noilla kuulutuksilla.

Kunnat säästävät niin kuin kaikki muutkin. Lakisääteiset ilmoituksetkin ovat usein muotoa: lue lisää netistä. Ei niillä paikallislehti elä.