Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

LinkedInin valmiiksi kirjoitetut viestit ja nykyajan ontto luonne

Blogit Hupparihörhö 15.2.2019 16:13
Sami Kuusela
Sami Kuusela - avatar
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Työ- ja urapainotteinen somepalvelu LinkedIn on monen tuttuni mielestä se paras some. Kun Facebook on ryvettynyt yksityisyysskandaaleissa, Twitter ei jaksa kiinnostaa ja Instagram on nuorten naisten lifestyle-kanava, uraohjukset ovat siirtyneet LinkedIniin, koska sieltä löytyy bisnestä, liidejä ja inspiraatiota.

Itse suhtaudun linkkariin vihansekaisella mielenkiinnolla. Kun hetki sitten selasin palvelun uutisvirtaa, törmäsin "What's your excuse"-saatteella jaettuun videoon jalattomasta maratoonarista, joka innosti bisnesväkeä venymään ja heti perään erään kiinteistöhuoltoyrityksen toimitusjohtaja ylpeili tehneensä työaikanaan lumitöitä, koska työntekijät olivat väsyneet ylivoimaisen lumitaakan alle. "Esimerkillistä toimintaa", "edestä johtamista", haukahteli yli sadan uraihmisen lauma.

Vähän aikaisemmin LinkedInissä pyydettiin listaamaan "ei-bisneskirjoja", joita voisi lukea ja kommenttiosio sai kaltaiseni entisen kirjallisuuden opiskelijan surulliseksi. Ehdotetut Monte Criston kreivi, Taru Sormusten Herrasta ja Pikku prinssi antoivat vaikutelman, että kaunokirjallisuus oli jäänyt hyllyyn heti yläasteen päätyttyä.