Leuka ylös, keskijohto!

Jos kuulut keskijohtoon, päällesi saa sylkeä. Mikään ei ole vähemmän coolia nykyään kuin olla isossa firmassa pikkupäällikkönä. Tilanne on sietämätön.

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Jos kuulut keskijohtoon, päällesi saa sylkeä. Mikään ei ole vähemmän coolia näin life couchauksen ja egomanian aikakautena, kuin olla ison firman pikkupäällikkö.

Varsinkin startup-porukoissa keskijohdolle nauretaan ja heidän arvoaan hierarkisissa korporaatioissa vähätellään.

Joka tuutista saamme kuulla, kuinka jokaisen ihmisen tulisi “tehdä sitä mitä rakastaa” ja “seurata sydämensä ääntä”. Meistä kaikista yritetään leipoa oman elämänsä herraa, ja helppoheikit varoittavat tuhlaamasta elämäänsä työssä, jota ei koe merkitykselliseksi.

Varsinkin monet yrittäjät syyllistyvät keskijohdon pilkkaan tehdessään hommia korporaatioiden kanssa. Yhteistyötä tehdään pelkästään ylimmän johdon kanssa, vaikka suurten firmojen pomojen aika on niin kallista, että projektit laahaavat, koska kukaan ei ota vastuuta mistään.

Tilanne on sietämätön. Keskijohdon pilkka on johtanut masennukseen työelämässä. Jos tuotepäällikkö ei voi tuntea ylpeyttä saavuttamastaan asemasta, hänen motivaationsa laskee. Jos projektipäällikkö ohitetaan toistuvasti ja hänen merkitystään vähätellään, hän ei halua kehittyä työssään tai antaa täyttä panostaan työpäivänsä aikana.