Laiskat yrittäjät

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Kun tällä viikolla lakkoiltiin, sosiaalinen media täyttyi yrittäjien marinoista, kuinka yrittäjällä ei ole varaa lomiin tai muihinkaan etuuksiin, mitä ammattiyhdistykset ovat työntekijöille kiristäneet.

Moni kaverinikin ihan pokkana vaati, että ay-liikkeiltä pitäisi ottaa lakko-oikeus pois. Ammattiyhdistykset nähdään pelkkänä pahana ja vaarana yrityksille ja sitä kautta Suomen talouskasvulle.

Just siisti 30-luvun meno!

Kun puhutaan yrittäjistä, nostetaan esiin sankariyrittäjiä, jotka tekevät töitä kellon ympäri, stressaavat ja ottavat valtavia riskejä työllistääkseen suomalaisia. Mutta keskustelussa unohdetaan yleensä yksi, iso ryhmä. Nimittäin laiskat yrittäjät. Tunnen heitä monia. Heille yrittäminen tarkoittaa mahtavia lomaetuja, pienellä vaivalla saavutettua hyvää tulotasoa ja ihanaa vapautta.

Yksi kaverini on huippuluokan remonttimies, joka tekee vuodessa vain kahdeksan kuukautta töitä ja viettää lopun ajan lastensa kanssa tai matkailuautoilemalla Pohjois-Norjaan kalaan. Toinen pyörittää menestyvää puhelinmyyntifirmaa tekemällä viikossa muutaman tunnin töitä.