Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Kuntouttavaa koodaamista?

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 12.11.2014 15:16
Viime aikoina kovan linjan poliitikot ovat nostaneet esille työttömien pakottamisen töihin. Ajatus on, että pakottamalla ihmiset tekemään hommia sosiaaliturvansa eteen, päästään eroon pummeista. Mutta miksi työt ovat vain siivoamista remppaa ja lannanluontia? Miksei it-hommia otettaisi myös pakkotyö...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Tässä on toteutunut vanha viisaus, jos se liikkuu, verota sitä, jos se vielä liikkuu, säätele sitä. Kun se lakkaa liikkumasta, niin maksa sille tukiaisia.

Jostain syystä Suomessa ns hyvinvointi nähdään valtion tai ylipäätään julkisen sektorin ohjaamana järjestelmänä, jonka ääri-ilmentymänä on hyvinvointivaltion tuottama orjatyö, jossa ei julkisen sektorin näkövinkkelistä ole mitään pahaa, koska se on ihmisten aktivointia ja lisää hyvinvointia. Millään ei voida ajatella, että jos oliskin alhaisempi verotus ja tuo heppu saisi töitä sen seurauksena ihan itse hankittua eikä tarvitsisi tukia. Sellainen vaihtoehto leimataan Suomessa heti äärioikeistolaiseksi jenkkimeiningiksi.

Jokainen voi itse miettiä, kumpi on ihmisen kannalta inhimillisempi systeemi.

Näitä luetaan juuri nyt