Kun The Oak Barrel -vitsistä tuli juntti

Lentämisestä pitää tulla huono omatunto. Ilmaan piereskelyn tulee harmittaa ja hävettää, vaikka kuinka tuntuisi, että perhe on ansainnut viikon auringossa.

Profiilikuva
Blogit Hupparihörhö
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Vielä alkuvuodesta sosiaalisen median kanavissani näkyi pari kertaa viikossa kuvia ja tägäyksiä Helsinki-Vantaan lentokentän The Oak Barrel -pubista.

Vitsin ydin oli siinä, että vaikka olisi aikainen aamu, piti tägätä itsensä Barreliin bisselle, vaikkei mitään dokaisikaan. Nyt päivitykset ovat hävinneet. The Oak Barrel -päivitys tänä päivänä on kuin seksistinen salakuva lentoemännän takapuolesta tai hehkutus, kuinka Hummerilla on kiva ajaa.

Lopullisesti ainakin minun kuplassani The Oak Barrel katosi kansainvälisen IPCC:n ilmastoraportin julkaisun myötä. Ihmiset heräsivät tajuamaan, että se viikon reissu Thaimaahan perheen kanssa syyslomalla on vastuuton ja juntti teko. Jos matka oli jo varattu, oli parempi reissata hissukseen.

Jos tavallinen ihminen haluaa pienentää hiilidioksijälkeään, nopein keino on vähentää lentämistä. Jättää lomamatkat tekemättä tai ainakin luopua pikapyrähdyksistä toiselle puolelle maapalloa.

Lentämisestä pitää tulla huono omatunto