Köyhien päälle räkijät

Kun köyhä kohottaa äänensä, ensimmäiseksi hänen päälleen sylkevät toiset köyhät. Rikkaiden taustatuella.

Profiilikuva
Blogit Hupparihörhö
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Viimeisten muutaman päivän aikana on paljastunut, kuinka kovasydämisiä meistä suomalaisista on tullut. Nyt loppui kärsivällisyys.

Ensin Aalto-yliopiston ”käytäntöön suuntautunut professori” ja Aalto Executive Education -yrityksen toimitusjohtaja Pekka Mattila neuvoi Facebook-päivityksessään kahden vammaisen lapsen perhettä, että nämä selviytyisivät ”varmasti paremmin antamalla vähemmän haastatteluita ja keskittymällä ottamaan edes hieman vastuuta itsestään.” Neuvoja annettiin Ilta-Sanomien artikkeliin pohjautuen.

Mattilan Facebook-yleisöön päivitys toimi. Koko ketju oli vastenmielistä ja surullista luettavaa. Perhettä muun muassa neuvottiin, ettei ehkä olisi kannattanut hankkia lapsia jos niihin ei ole varaa. Tosin kukaan ei kertonut, mitä niille vammaisiksi syntyneille raharei’ille pitäisi tehdä. Koirakin olisi kai ollut viisasta lopettaa.

Tänään Helsingin Sanomat kertoi lukijoidensa suulla, millaista on köyhän elämä. Artikkelissa kerrottiin karun suorasanaisesti ”koteloelämästä”, jossa tulevaisuus näyttää lohduttomalta, eikä normaaliin elämään ole varaa.

Yritin lukea Hesarin artikkelin kommenttiketjua, mutta jouduin lopettamaan kesken. Tässä muutamia alkupään viisauksia: