Kotijumppaa urheilulähetysten sisällöksi

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Se oli joku jalkapalloilija jossain television urheilulähetyksessä, olisikohan ollut Hetemaj. Kertoi kuinka jokainen päivä eristyksessä on samanlainen: myöhäinen herätys, pleikkaa, lounas, pleikkaa, soitto vaimolle, kavereille tai sukulaisille, jotain treeniä, päivällinen, pleikkaa, nukkumaan. Repeat.

Ensimmäinen tekemättömyydestä kertova urheilujahaastattelu oli vielä ihan jees oudossa tyhjyydessään, mutta kun ilta illan jälkeen kerrotaan, ettei mitään ole tapahtunut urheilumaailmassa, paitsi pari kisaa on taas peruttu, on se katsojien kiduttamista. Hirveintä ovat radion urheiluohjelmat, joissa ei ole edes silmänruokaa.

Siinä on aukko, mikset jo lauo?

Nyt olisi urheilujournalismilla näytön paikka. Siinä on aukko, mikset jo lauo?

Ehdotan, että no news -urheilulähetykset uudistetaan kotijumppa- ja treenivinkkiohjelmiksi. Joka päivä uudet huipputyypit opastavat kehittämään lihaskuntoa, neuvovat venytyksissä tai kertovat vinkkejä ruokavalion hallintaan. Ja jos joku urheilija sattuu olemaan hauska tyyppi, voi välissä kertoa kaskuja. Jalkapalloilijat opettavat vaikkapa pomputteluja junioreille. Tulevat tarpeeseen.