Kosketusnäyttöä on ärsyttävä käyttää

Kosketusnäyttöpuhelimilla on huono kirjoittaa. Siinä se nyt oli. Sanoin sen ääneen. Haluan Communicatorin takaisin! Moderniksi tunattuna!

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Kosketusnäyttöpuhelimilla on huono kirjoittaa. Siinä se nyt oli. Sanoin sen ääneen.

Oltiin kavereiden kanssa viikonloppuna mökillä. Muutaman oluen jälkeen uskalsin varovasti mainita, että iPhonella on tosi hankala kirjoittaa tekstiviestejä, sähköposteja tai sosiaalisen median statuksia. Tunnustus pelotti, sillä kuvittelin leimaantuvani vanhukseksi, joka ei ymmärrä nykyaikaa.

”Taukki! Kaipaat siis nokialaista kuminäppistä, oletko jo seitkyt”, pelkäsin kuulevani. Mutta ei: jokainen oli kanssani samaa mieltä. Vaimonikin – kyllä, emme olleet aiemmin jutelleet tästä arasta aiheesta – totesi vihaavansa nykyään tekstareiden kirjoittamista. Antiikkiluurien aikana hän näpytti innoissaan.

Tottakai tajuan, ettei nykyaikainen applikaatio-maailma toimisi, jos puhelinta käytettäisiin fyysisillä näpyttimillä. Mutta silti: puhelimen peruskäytöstä on tullut stressaavaa, eikä vaihtoehtoja kosketusnäytöille ole markkinoilla – paitsi vammaisille vanhuksille suunnattuja turvapuhelimia.

Mihin katosivat ne hybridit, joissa oli sekä kosketusnäyttö että näppäimistö? Haluan Communicatorin takaisin! Moderniksi tunattuna!