Korpilammella sikailtiin – media riidanlietsojana

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Mitä pidemmälle klikki- ja kansankiihotusjournalismi etenee, sen suuremmaksi kasvaa kuilu kansalaisten välillä ja epäluulo esimerkiksi poliitikkoja kohtaan. Tästä on hyvä esimerkki Ilta-Sanomien juttu ”Uusi hallitus vetäytyi Hotelli Korpilammelle – Antti Rinteen ”leirikoulusta” 38 000 euron lasku”, jossa eritellään hallitusneuvottelujen päätteeksi järjestetyn kokoontumisen kustannukset pullo pullolta. Oli juotu ihan pari lasia valkkaria per tyyppi, kaksi pulloa konjakkia kahvin kanssa ja vähän olutta, siideriä ja vissyä. Aivan sairasta ryyppäämistä. Siellä on taas tehty umpikännissä tehty lisämenobudjettia, jolla tönäistään isänmaa syöksykierteeseen. Se on huomenna Venezuela, että morjens!

Aivan sairasta ryyppäämistä

Myönnän olevani hiukan puolueellinen, koska tykkään nykyisestä hallituskokoonpanosta enemmän kuin aiemmasta, mutta onhan tämä nyt typerää. Miksi media haluaa lietsoa riitaa? Ei kai kukaan toimittaja oikeasti ole niin hölmö, että kuvittelisi parin sadan hengen majoituksen, ruokailujen juomineen ja muun ylöspidon maksavan vähemmän kuin kymppitonneja?  Kun lukee Ilta-Sanomien jutun kommentteja, menettää uskonsa Suomen kansan suhteellisuudentajuun ja alkaa toivoa, ettei kaiken julkisen tiedon kannattaisi olla avointa, koska media käyttää tiedon avoimuuden hienoa periaatetta hölmöön kiihottamiseen ja kiukun nostattamiseen, josta ei hyödy kukaan. Katkerille köyhille ei kannata kertoa normaaleista kokouskuluista.

Se on huomenna Venezuela, että morjens!

Korpilammen tilaisuuden pointti oli luoda yhteishenkeä hallituspuolueiden välille, mikä on tärkeä asia ja saattaa säästää suuria summia lähitulevaisuudessa parhantamalla hallituksen työtehoa ja ilmapiiriä. Jos siihen tarvitaan ruokajuomia ja saunassa muutama bisse, mitä siitä? Oliko hotelliyrittäjän tukeminen väärin?