Konsultti viisastelee koronasta, koska pystyy

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Koronaepidemia on surullinen ja ahdistava, mutta samalla jännittävä ja kiehtova asia. Tunnemme osallistuvamme johonkin suureen, kun menemme Prismaan hamstraamaan ja spekuloimme internetissä.

Mitä enemmän on tottunut olemaan huomion keskipisteenä tai neuvomaan, sitä suurempi on vimma myös kommentoida koronaa somessa.

Äänekkäimmin päiväkotien, koulujen ja rajojen sulkemista vaativat ne, jotka pystyvät tekemään etätöitä

Itse kuulun koronan voittajiin. Tai en ehkä voittajiin, mutta olen niin onnellisessa asemassa, että tein jo ennen epidemiaa töitäni kotoa ja lapseni ovat sen ikäisiä, että heille riittää päätelaite ja suoratoistopalvelu. Ja joku yhteinen aktiviteetti silloin tällöin. Voi jopa olla, että konsultin duunini lisääntyvät, kun asiakkailta vapautuu aikaa. Kaikki työni on virtuaalista ja voin hoitaa tapaamiset etänä.

Saattaa olla osaksi perspektiiviharha, mutta ainakin minun tuttavapiirissäni äänekkäimmin päiväkotien, koulujen ja rajojen sulkemista vaativat ne, jotka pystyvät tekemään etätöitä. Kovinta pandemiatotalitarismia edustavat ikäiseni tietotyöläismiehet, joiden bisnes on internetissä. Riskiryhmät pitävät tosi vähän ääntä.