Keltaisia vaahtomuovipatjoja, iPad-mehulitkua ja betonimöykkyjä

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Etsittiin viikonlopuksi pikalomapaikkaa perheelle. Vaatimukset eivät olleet eksoottiset, vaan ihan perus. No… Ei löytynyt yhtään järkevää, vaikka asumme Helsingissä. Tavoitteena oli löytää paikka Uudeltamaalta, jossa siis asuu 1,7 miljoonaa ihmistä, ja joista monella on halu irtiottoon koronaeristyksen jälkeen.

Mitä sitten etsimme? Jotain riittävän kivaa hotellia tai muuta majapaikkaa, jossa on siistit tilat neljälle hengelle, kunnon ruokaa ja mahdollisuus saunomiseen ja uimiseen. Siis niin perus kesämeno kuin perus voi olla.

Kysyin vinkkejä kavereiltani Facebookissa ja kaikki ehdotukset olivat vähän niin ja näin. Löytyi hipstereiden vanhaan kurssikeskukseen kunnostamaa kokouskeskusta ja muita betonimöykkyjä. Moni paikka oli vielä kiinni tai ainakin puoliteholla. Löytyi eksoottisempia aikuiskohteita, mutta ei mitään meille, perusperheelle. Kaikissa rannalle rakennetuissa hotelleissakin rantasauna olisi pitänyt vuokrata vuorokaudeksi ja hinta olisi ollut monta sataa parin tunnin pulikoinnista.

Tarjotkaa nyt hyvät matkailijayrittäjät laadukasta ja tavallista majoitusta ja huolenpitoa.

Miten voi olla, ettei Suomen väkirikkaimmalta alueelta löydy perheelle lomapaikkaa? Kavereideni kommentit kertovat enemmän kuin osaan tähän kirjoittaa: