Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Keinoälykupla paisuu – taas

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 29.8.2017 14:24
Taas se on tapahtumassa: arvostetut tutkijat ja heidän perässään konsultit ja toimittajat kertovat meille, kuinka muutaman vuoden kuluttua tietokoneista tulee viisaampia kuin ihmiset. Arvostetut mediat kertovat, kuinka huomenna keinoäly syrjäyttää konsultit, lakimiehet ja muut tietotyöläiset. Eikä e...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Moi Sami! Työtäni on kertoa mikä on mahdollista, mutta mikä toimii myös juuri nyt. HS.fi-kolumniin liitin myös linkit, josta väitteiden voi tarkistaa. Hyvä että saan kriittisiä kommentteja ja ’vastavoimaa’, mutta pidetään faktat faktoina. Yliopistot ja myös Musk tutkivat aktiivisesti ihmisen aivojen yhdistämistä mikrosiruhin. Ensimmäiset onnistuneet kokeet tehtiin jo 10 vuotta sitten, kts. mm. https://www.livescience.com/681-brain-cells-fused-computer… Teknologian historiasta tiedämme n. 20 vuoden kehityskaaren laboratoriosta tuotteeksi, ja tuolla polulla siis mennään. 2013 onnistuttiin ensimmäisen kerran Washingtonin yliopistossa ohjaamaan toisen ihmisen sormia toisen ihmisen aivoille sähköisen rajapinnan yli. http://www.washington.edu/…/researcher-controls-colleagues…/ Kolumnissani pyrin herättämään yhteiskunnalista keskustelua siitä, mikä on mahdollista, ja mitä uhkia näihin mahdollisuuksiin liittyy. Haluan, ja toivon, että olemme näissä asioissa edelläkävijöitä, emmekä vietävinä teknologiamurroksessa. Matkapuhelimen algoritmien ja ohelmistojen kehittämisestä minulla on yli 8 vuoden kokemus, data-analyysistä ja neuroverkoista yli 10 vuoden tutkijatausta. Olen väitellyt neuroverkoista ja telekommunikaatioverkkojen data-analyysistä tohtoriksi. Minusta on kurjaa, että leimaat blogissasi minut höpöttäjäksi, ja väität, että näistä asioista oltaisiin kaukana, päinvastoin, niinkuin nämäkin esimerkit osoittavat. Siksi teknologian murros vaatii päättäjiltä hereilläoloa ja laajempaa yhteiskunnallista keskustelua.

Ei minusta Vehviläisen tekstissä sinänsä mitään virhettä ollut. Tietty voi kysyä mikä on tekoäly. Onko se vain jotakin jolla seulotaan lentokentillä epäilyttäviä ihmisiä vai onko se jotakin joka kehittyy itsekseen.