Kaikki kielletään: nyt lähtee Afrikan Tähti ja äitiyspakkaus

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Tiesitkö, että Afrikan Tähti -pelin aiotaan vetää markkinoilta, koska ”black lives matter” ja peli edustaa vanhanaikaista kolonialismia? Afrikan Tähden julkaisija Peliko on esittänyt anteeksipyynnön jouduttuaan someraivon kohteeksi.

Myös äitiyspakkauksen nimi on vaihtumassa vanhempainpakkaukseksi, koska sateenkaariperheitä harmittaa. Kiertää myös tietoa, että liikennevirastossa (nykyisin Väylävirasto) ollaan herätty liikennemerkkien rasistisuuteen: miksi kieltomerkeissä esiintyy mustia hahmoja ja valkoiset hahmot kertovat sallituista asioista?

Tiesitkö? Ai et? No, et varmaan siksi, että keksimme kavereideni kanssa nuo kohuvaatimukset aivan äsken. Mutta on pelottavan helppo uskoa, että joku on oikeasti suuttunut edellä kerrotuista asioista.

EDIT: Twitterissä huomautettiin, että äitiyspakkauksesta käytiin keskustelu vuonna 2017. Kansalaiskyselyn jälkeen nimi jätettiin ennalleen. Todellisuus oli taas tarua ihmeellisempää.

Kuinka pienellä vaivalla näistäkin asioista voisi saada aikaan somekohun. Masinoisin pari nettifrendiäni trollaamaan Pelikon, Kelan ja Väyläviraston somekanavia, antaisin vinkin iltapäivälehdelle ”taas uudesta närkästyskohusta” ja pim! Kohu muuttuisi todeksi ja joku saattaisi oikeasti alkaa vaatia peliä pois markkinoilta, uutta nimeä äitiyspakkaukselle ja miljoonaluokan turhaa maalausurakkaa teiden varsille.