Jokainen suomalainen

Jokaisella suomalaisella on kesämökki, kuukauden loma ja "erityinen luontosuhde".

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Keskikesän kunniaksi tuli vähän eilen illalla pikku hönössä nuotiolla mietittyä, mikä meitä suomalaisia yhdistää. Löytyi monta juttua, kun lyötiin kaverin kanssa jurot suomalaiset päämme yhteen.

Jokainen suomalainen antaa ensin itsestään jopa epäystävällisen vaikutelman, mutta se johtuu ujoudesta. Mutta kun saat kenestä tahansa suomalaisesta ystävän, siinä on frendi iäksi. Yksikään koira ei ole niin uskollinen kuin kuka tahansa suomalainen.

Jokainen suomalainen on kova juomaan viinaa. Humalassa kenestä tahansa suomalaisesta kuoriutuu puhelias ja kömpelö olento, joka avaa sielunsa ystävälleen. Jokainen suomalainen lyö kaveriaan keskiyöllä vähän liian kovaa harteille ja toteaa toisen olevan hyvä jätkä.

Jokaisella suomalaisella on kesämökki ja kuukauden loma, kuten kotiamerikkalaisemme Bruce Oreck totesi Ylelle. Meillä on myös ”erityinen luontosuhde”, mikä tarkoittaa, että jokainen suomalainen haluaa istua päihtyneenä metsässä lukien puhelimensa näytöltä, mitä entinen voimailija ja suurlähettiläs meistä sanoo.

Kukaan suomalainen ei osaa markkinoida. Jokainen suomalainen on ennemminkin sellaista insinöörityyppiä, joka tykkää värkkäillä asioita, mutta kun tulee aika tehdä rahaa, jokainen ruotsalainen perustaa IKEAn tai Saabin ja nauraa matkalla bankomaatille, josta jokainen ruotsalainen suuntaan rapujuhliin, jossa ryyppäämisestä tehdään laulamalla aivan liian suuri numero.