Jep, haluan Suomesta Venezuelan - korona teki konsultista kommarin

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Jos joskus menen politiikkaan, tämä teksti kaivetaan esiin ja tätä käytetään todistusaineistona minua vastaan. Tämä seuraava pohdinta tulee monen mielestä aukottomasti osoittamaan, että sarjayrittäjä ja konsultti Kuusela on kommunisti ja haluaa tehdä Suomesta Pohjolan Venezuelan. Eli sori.

Kirjoitin nimittäin äsken Facebookiin näin: ”Oon oikeasti alkanut tulla sille kannalle, että ehkä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin pakotettu vaurauden jako. Tässä kun ei ole normaalista markkinataloudesta ja siinä pärjäämisestä tai epäonnistumisesta kyse.”

Pandemiaan asti uskoin mahdollisimman vapaaseen markkinatalouteen

Pandemiaan asti uskoin mahdollisimman vapaaseen markkinatalouteen, jossa kilvoittelu saa yhteiskunnan kehittymään kohti onnen tilaa. Maailmankuvaani kuului myös ilmainen koulutus, riittävä verotus, turvaverkot, regulaatiot ja muu tyytyväisyyttä tasaava valtiomeininki, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus kilvoitella työmarkkinoilla, yritysmaailmassa, taiteessa tai vaikkapa toisista huolehtimisessa. Tulon ja vaurauden riittävä jakaminen lisää tasa-arvoa ja kun sitä kautta mahdollisimman moni voi toteuttaa itseään, reiluudesta hyötyy koko yhteiskunta.

Mutta sitten iski korona.