Isokallio ja Möttönen

Kalle Isokallio on jättipottiin kompastunut kommenttiautomaatti.

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Hyvä kolumni tai blogiteksti on aina vähän epäreilu. Saadakseen tehoa maailmassa, jossa kaikki huutavat, pitää mennä henkilökohtaisuuksiin ja ymmärtää tarkoituksella vähän väärin.

Siksi kerron, että Kalle Isokallion pitäisi ottaa tauko paasaamisessaan. Isokalliosta on tullut parodiahahmo, suurten ikäluokkien mies, jolla on mielipide kaikista asioista.

Isokallion suurimmat meriitit sijoittuvat 80- ja 90-luvuille, jolloin hän työskenteli Nokiassa, loppuaikoina jopa toimitusjohtajana yhden vuoden ajan. Saatuaan fudut, Isokallio sai täyden noin miljoonan markan eläkkeen 43-vuotiaana ja saattoi keskittyä säätämiseen ja viisasteluun.

Lopullisesti kuppini Isokallion suhteen kaatui, kun jälkiviisaamme kirjoitti yritysten yhteiskuntavastuusta Iltalehteen.

”Otetaan esimerkiksi Möttösen Palvelut -niminen yritys ja katsotaan, millaista yhteiskuntavastuuta se kantaa. Kun Möttönen palkkaa Virtasen ja maksaa tälle viiden tonnin kuukausipalkkaa, Möttösen pitää myydä Virtasen työtä joka kuukausi, myös silloin kun Virtanen on kesälomalla, 9 000 eurolla. Möttönen lähettää joka kuukausi yhteiskunnalle firman kassasta 6 000 euroa siitä ilosta, että on tarjonnut Virtaselle työpaikan, sillä hänhän maksaa myös Virtasen palkasta pidätetyt verot. Ei Virtanen niitä maksa. Ei ellei Möttönen maksa hänelle ensin sitä palkkaa, josta vero pidätetään.”