Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Ideatykit ovat turhaa sakkia

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 21.4.2014 16:25
Yksi rasittavimmista jutuista startup-yrittämisessä on liika ideointi. Se haittaa tekemistä. Varsinkin uusien ominaisuuksien keksiminen olemassa oleviin palveluihin tai tuotteisiin on aivan liian helppoa. Väsyttävintä on huomata, kuinka joka ikinen kerta idean esittäjän kasvoille syttyy valo, jota e...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Kymmenen prosenttia hyvästä ideasta ei ole mitään uudesta yrityksestä. Jos idean hinta ei kiinnosta voi koittaa repiä perseestään omia ideoita. Suomi on itsekkäiden ihmisten maa. Aina pitää yrittää pitää originaattori firmassa. Raha ei ole minkään arvoista verrattuna hyviin ideoihin. Ja voihan pyrkiä sopimaan, että idean isä tulee mukaan jollain summalla. Suomi nyt tuntuu olevan sellainen maa, että paras idea on varastettu sellainen.

Kun koen ideatykin/liiketoiminta-asiamiehen turhaksi, niin annetaan ymmärtää, että ongelma on väärässä asenteessani. Että kun vain muutan asennettani positiiviseksi, emppaan ja komppaan näitä Puuha-Petejä, niin asuinpaikkakuntani elinkeinoelämän pelastaia innovaatioita rupeaa syntymään kuin liukuhihnalta. Tai ainakin tällä ihanteella saa aluekehitykseen varatut palkkarahat lypsettyä.

Hyvin lyhytnäköistä toimintaa silti, mistä osoituksena monien asiamiesten työttömiksi jääminen, kun esimerkiksi Osaamiskeskusohjelma (OSKE) lopetettiin.