Hesari tekee kansalaisista vasikoita

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

En tiedä onko Brother Christmas -hyväntekeväisyyshahmona esiintynyt Ari Koponen huijari vai ei, eikä se edes ole tämän kirjoituksen pointti. Koko kohun kauheus on nimittäin syvemmällä. Moraalitotalirismissa ja sen nousussa Helsingin Sanomien avulla.

Löysästä rahanjaosta ja Teemu Laajasalo -levelin kirjanpidosta kiinni saatu Koponen ei ole kusettanut ihmisten lahjoituksia itselleen, vaan on ainakin tämän hetken tietojen mukaan tehnyt harvinaisen tehokasta hyväntekeväisyystyötä.

Ja kyllä, olisi se hienompaa, jos yksittäiset hipsterijeesukset eivät keräisi syöpälapsille rahaa hedonistisilla tarinoillaan, vaan yhteiskunta huolehtisi heikoimmista, mutta kun ei huolehdi. Silloin joulun veljiä tarvitaan.

Mutta Helsingin Sanomat on päättänyt lopettaa Ari Koposen toiminnan ja tuhota miehen maineen, koska ilmeisesti toimituksessa on piilotietoa Koposen saatanallisuudesta.

Eilen Hesari julkaisi Koposen yksityisviestin vuosien takaa, jossa tämä puhui ”separeista” ja ilmeisesti vitsaili ottavansa keräämänsä rahat itselleen. Siis yksityisviestin. Se meni näin: ”Vai sit joku keräys mut siin vähä vaarana se rehellisyys sit ku itelle täs kumminki kouttaa kerätä eikä millekkää separeille ;)” Ihan kamalaa. Siinä oli nuori mies varmasti täysin tosissaan.