Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Helatorstai – just kiva!

Blogit Hupparihörhö 30.5.2014 13:46
Sami Kuusela
Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Vaikka yrittäjän kuuluu ruikuttaa kirkollisista vapaapäivistä, olin ainakin eilen tyytyväinen, ettei tarvinut tehdä töitä.

Alkuviikon Arctic15-konferenssi iltamenoineen tyhjensi takin ja rotsissa on vielä tänäänkin täyttämistä.

Äsken lounaalla oli kalliolaisessa lounasravintolassa tyhjää, koska kaikki oikeat työläiset viettävät etäpäivää eli ovat kalassa mökillä. Kätevästi taas sattui perjantai arkipyhän perään.

Ketään ei saa kiinni, mutten valita. Vaikkei minulla ole hajuakaan, mitä helatorstai tai helluntai tarkoittavat (okei, googlasin ja vastaus oli tylsä), kirkolliset pyhät ovat hieno asia. Ne pakottavat tauolle.

Raivokkaassa ahkeroinnissa ei ole mitään hienoa. En usko että kukaan pystyy olemaan tehokas yli viittä tuntia päivässä, ainakaan jatkuvasti. Kaikki 60 tunnin työviikoillaan kehuskelevat yrittäjä-, konsultti- tai pankkiirisankarit ovat orjia. Antavat pois aikansa, asiaa jota ei saa koskaan takaisin.

Kaikkein naurettavin on se toimitusjohtaja, joka korostaa alaisilleen kuinka hän tulee töihin ennen muita ja lähtee viimeisenä. Kyseinen pomo kertoo työpaikalla oleilun olevan se tärkein työtehon mittari. Puurtajaherra myös unohtaa, että hänen kuuluukin paiskia hommia, onhan toimarin palkka moninkertainen verrattuna perusduunariin eikä irtisanomissuojaa ole.

Olen erittäin tehokas, kun keskityn töihini. Keskittymiseni kuitenkin herpaantuu muutaman tunnin kuluttua aloittamisestani ja joudun keksimään, miten tyhjennän työmuistini.

Liian pitkät työviikot voivat kertoa kahdesta asiasta: joko siitä, ettei juoksupyörässä viihtyvällä rotalla ei ole duunin ulkopuolista elämää tai siitä, ettei kyseinen jyrsijä osaa tehdä töitään tehokkaasti.

Entä viikonloppuhommat? Oikean yrittäjän kuuluu sanoa, että viikonloputkin menevät töissä. On kuulemma pakko painaa. Minä en viikonloppuna hommia tee, mutta jos tulee hyviä ideoita mieleen, voin niitä kirjata ylös.

Ja tänä vuonna aion pitää kunnon kesäloman. Omaan piikkiin.