Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Forbes ja ”Forbes”

Blogit Hupparihörhö 22.7.2017 20:12
Sami Kuusela
Sami Kuusela - avatar
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Maailman vaikutusvaltaisimpiin kuuluva talouslehti Forbes kertoi tänään Suomesta startupien ihmemaana. Artikkelissa "Here's How Helsinki Gets 10% Of All The Startup Exits In The World" kerrotaan, kuinka pienessä pohjoisessa maassa myydään startupeja yli miljardin kauppahintaan vähintään yksi vuodessa.

Paitsi ettei myydä. Supercellin huippumenestyksen lisäksi on ollut melko hiljaista yksisarvisrintamalla, vaikka toki pienempiä exitejä eli yritysmyyntejä tehdään lähes viikoittain.

Tänään laajasti jaettu juttu ei myöskään ole oikea artikkeli. Se on Forbesin blogaajan kirjoittama faktavirheitä vilisevä teksti, joka vaikuttaa oikealta jutulta, mutta ei sitä ole.

Forbesilla on tuhansien blogikirjoittajien verkosto, ja suurin osa blogaajista ei saa kirjoituksistaan rahaa, ainakaan merkittäviä summia. Kyse ei siis ole oikeista toimittajista, eikä jutuilla ole mitään tekemistä Forbes-lehden kanssa, joka noudattaa journalistisia periaatteita. Blogeja kirjoitetaan lähinnä henkilöbrändäyssyistä ja bisneksiä edistämään.