Ethän soita, asiakasjuntti

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Olen siinä mielessä boomer, että tykkään hoitaa asioita puhelimessa. Soitto on tehokkain tapa säätää asioita esimerkiksi teleoperaattoreiden, pankkien tai sähköyhtiöiden kanssa.

Mutta kun se ei käy yrityksille. Jatkuvasti meille toitotetaan, kuinka junttia on soittaa. Pitäisi mennä verkkopalveluun säätämään.

Viimeinen loukkaus asiakkaalle on, että jonotusäänen kuuntelusta joutuu maksamaan.

Firmojen puhelinnumerot piilotetaan verkkosivujen peränurkkaan ja jonotusajat ovat pahimmillaan tuntien mittaiset. Viimeinen loukkaus asiakkaalle on, että jonotusäänen kuuntelusta joutuu maksamaan. Kyllä. Vaikka käytössäsi olisi maailman hefein puhelupaketti, joka sisältää avaruuspuhelut ja keittää tarvittaessa kahvit, mihin tahansa yritysnumeroon (myös esimerkiksi verottajalle tai Kelaan, mikä on jo törkeää heikko-osaisia kohtaan) jonottaessasi pulitat vähintään matkapuhelinmaksun, joka näkyy laskussasi. Myös operaattorille soitettaessa jonottaminen maksaa.

”Eihän tää oo maksanut kuin reilun euron”, lohdutti operaattorini asiakaspalvelija perjantaina, kun soitin heidän laskutusvirheensä takia asiakaspalveluun. Operaattorin omistamaan numeroon, heidän liittymällään, jossa on isoin mahdollinen puhepaketti. En tuntenut helpostusta. Tunsin raivoa.