Epäonnistumisen päivä: Vain voittajille

Oikeita epäonnistujia ei Epäonnistumisen päivänä kuulla. Heidät lakaistaan maton alle, koska he eivät sovi startup-Suomen tarinaan.

Profiilikuva
Blogit Hupparihörhö
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Tänään 13. lokakuuta vietetään taas kansainvälistä epäonnistumisen päivää. Taas voittajat kertovat, kuinka heidän matkansa on ollut vaikea.

Epäonnistumisen päivänä Jorma Ollila kertoo, kuinka paha tilanne oli, kun matkapuhelimia myytiin niin paljon, etteivät tehtaat ehtineet niitä valmistaa.

Epäonnistumisen päivänä Valtioneuvoston kanslian ”Kokeileva Suomi” -tiimi järjestää ”HeroZerohero” -tapahtuman, jossa onnistujat kuten Finlaysonin toimitusjohtaja Kurttila, ministeri Vehviläinen tai Helsingin kaupunginteatterin johtaja Arffman ovat ”rohkeita” avautuessaan, kuinka hekin pelkäävät epäonnistumista. Johon aivotutkija Katri Saarikivi toteaa: ”Mikään ei poista sitä, että epäonnistuminen tuntuu epämiellyttävältä ja pelottavien asioiden tekeminen pelottavalta. Sen sijaan tarvitaan sietokykyä näille tunteille.”

Oikeasti. C’moon. Tarvitaan sietokykyä?

Epäonnistumisen päivä on suunnattu niille, jotka matkalla menestykseen sallivat itselleen pari mokaa. Niille jotka uskovat, että syvällinen henkilöbrändi syntyy henkilökohtaisista tarinoista, joissa mennään vaikeuksien kautta voittoon.