Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Digitalisaatio on vanha juttu

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 26.9.2016 14:45
Olin viime viikolla puhumassa suuren yhtiön johtajille digitalisaatiosta. Kun kutsu kävi, menin hetkeksi jumiin. Mitä uutta voisin kertoa porukalle, joka on kuullut jo kaiken ja lukenut suurten konsulttitoimistojen raportteja, joissa kerrotaan internetin mullistavan kaiken? Lopulta tajusin, että tär...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Digitalisaation on kyllä aivan alkutekijöissään vielä. Liian paljon on ns digitalisoitu vanhoja tarpeettomia prosesseja eikä mietitty uudestaan asioita. Nyt vasta ruvetaan pääsemään siihen vaiheeseen, ja se on se vaihe missä niitä todellisia hyötyjä alkaa tulla. Tähän asti on liian usein vain tuotettu se sama vanha nykyisin jo tarpeeton tuotos digitaalisena tuotteena, vaikka uudestaan ajattelemalla koko tuotetta ei ehkä edes tarvita. Ja iso ongelma on myös se, että väkisin yritetään yhdistää paperimaailman toimintamalleja digitaalisiin toimintamalleihin. Esimerkiksi pelkästään se, että ihmiseen voitaisiin aina olla yhteydessä todisteellisesti sähköisesti, merkitsisi tälle yhteiskunnalle miljardiluokan säästöjä vuositasolla. Pelkästään oikeuteen haastaminen kuluttaa oikeuslaitoksen resursseista kolmasosan. Osoitteiden kopiointi tietojärjestelmästä toiseen ja niiden pitäminen ajantasalla on toinen tähän liittyvä järjetön kustannus. Eikä muuten tarvitsisi kiinnittää turvakieltoihmisten osoitteiden suojaamiseen mitään huomiota, kun aina voidaan olla yhteydessä sähköisesti. Ja tämä on vain yksi esimerkki. Lisää löytyy vaikka kuinka. On helkkaristi leimanpränttääjiä asioissa, jotka kone voisi ratkaista automaattisesti.

Näitä luetaan juuri nyt