Beta-urosten Twitter-kisa

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Jos Sanna Ukkolaa tai Ilta-Sanomien Ulla Appelsinia ei olisi, moni hyvä ihminen joutuisi olemaan hiljaa. Ukkoloita ja appelsineja tarvitaan demoneiksi, jotka edustavat kaikkea vanhaa, tunkkaista ja pahaa.

Eilen Sanna Ukkola kysyi Iltalehden kolumnissaan: ”miksi maskuliinisuudesta on tullut kirosana, jota yritetään padota tarmokkaammin kuin Kiinassa riehuvaa koronavirusta?”, haikaili miehisten miesten perään ja väitti, että ”nykyajan miessankarin pitäisi puhua vuolaasti tunteistaan, kyynelehtiä soijalattensa ääressä ja pohtia Rennossa feministiryhmässä, kuinka hän itse voisi synnyttää.”

Twitter räjähti. Naiset kertoivat, etteivät todellakaan kaipaa ankeaa alfaa peiton alle ja miehet todistivat kilpaa olevansa toinen toistaan vähemmän alfoja. Beta-puhtauden todisti muun muassa, että haki tyttärensä päiväkodista tai laittoi kahviin kasvimaitoa. Radikaaleimmat betat kysyivät, alistetaanko Ukkolaa kotona ja toivoivat, ettei kolumnisti yleistäisi omia masokismifantasioitaan koskemaan kaikkia naisia. Voi huokaus. Ala-arvoista, mutta tuskin hetkauttaa lokaa kutsuvaa kolumnistia.

Olen aivan varma, että joku aktivisti on jo liittänyt profiilikuvaansa beta-badgen

Ukkolan kolumnit toimivat. Ne synnyttävät kansanliikkeitä. Olen aivan varma, että joku kolumnista möksähtänyt on jo liittänyt profiilikuvaansa beta-badgen. Tukeakseen muita betoja tai jotain.