Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Ay-liike, älä muutu

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 19.11.2015 10:23
Suomessa on lähes neljännesmiljoona työtöntä. Tämän hetkinen lainsäädäntö tukee sitä, ettei kukaan heistä aja Uberiä, kuskaa Woltilla ruokaa tai tee Ukko.fi:n kaltaisten laskutuspalveluiden kautta keikkaa. On parempi istua köyhänä himassa ja kutistua olemattomaksi, kuin tehdä keikkahommia. Kun yritt...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Valtio on linjannut, että jo liian kova marjastaminen vie työttömyyskorvauksen, koska se marjastaminen estää työn vastaanoton. Ihan kuin se marjastaisi jos saisi töitä. Samoin varmaan viedään etuudet pois jos kalastelee liikaa tai jos ylipäätään tekee mitä tahansa liikaa, pitää olla vähintään 8 h kotona tekemättä mitään, jotta valtion mielestä voi ottaa vastaan työtä.

Lehtitietojen mukaan Lauri Lyly kuuluu uhkailleen, että jos nollalinja ei nyt kelpaa, palkkamaltti on iäksi mennyttä. Murheellista tekstiä.

Palkkamaltti on erikoinen ilmaisu, työntekijä ikään kuin malttaa olla nostamatta palkkaa. Palkkamaltin voisi ymmärtää niinkin, että työnantajat maksavat maltillisesti palkkaa. Olen kuvitellut, että palkan määrä perustuu lopulta työnantajien palkanmaksukykyyn ja -haluun. Lauri Lyly antaa ymmärtää olevansa eri mieltä.

Työnantajien palkkamalttia on toteutettu ikävällä tavalla siirtämällä tuotantoa muihin kustannuksiltaan edullisimpiin lähempänä markkinoita sijaitseviin maihin.

Ay-liikkeen on muututtava ajamaan myös työttömien ja erilaisten kansalaisten etuja. Ay-liike ei voi olla valtio valtiossa, jonka asettamat ehdot ajavat teollisuutta ja osan kansalaisista pois Suomesta.

Omaa työtä tekevät (outo ja epämääräinen määritelmä!) tuskin perustavat omaa liittoa, koska usein hakevat ns vakiduuneja ja esim toimittajilla on free-yhdistys tai -jaosto. Tärkeintä ja olennaista on se, että erilaisia työkeikkoja tekevät säilyttäisivät mahdollisuuden saada jostakin ansioturvaa, jos keikkoja ei riitä elämiseen. Työosuuskunnat hyväksytään veilä onneksi oikeiksi työnantajiksi, jos/kun on selkeä työsopimus.
Laskutusyritysten kautta töitä tekevien etu on se, että laskuttajat hoitavat työeläkemaksut ja toivottavasti neuvovat laskuttamaan sen verran että palkkaakin jää.