Autonmyyntipainajainen

Profiilikuva
Kirjoittaja on toimittaja ja startup-liikemies.

Olen myymässä autoani, koska en enää kehtaa pitää peltilaatikkoa seisomassa lämpimässä kellarissa ja tarvitsen rahaa. Aion vaihtaa yksityisautoilun nykyaikaiseen älykkään liikenteen palveluun, eli maksaa kuukausimaksua siitä, että saan ajella busseilla, ratikoilla ja takseilla silloin kun huvittaa ja voin ottaa vuokra-auton alle aina kun tarvitsen. Kuukausikuluni eivät muutu, mutta stressi katoaa ja voidaan mennä perheen kanssa pirssillä Prismaan.

Tähän mennessä kokemus auton kauppaamisesta on ollut hirveä. Koko ajan puhelin soi ja joku veijari jallittaa. Kaikki kertovat olevansa firmoista, joiden nimet ovat kuin pikavippiyhtiöillä: selkeää suomea, liian pitkiä ja mahdollisimman virallisen kuuloisia.

”Tässä ei ole käytännössä mitään riskiä sulle, mutta autoliikkeen edut.”

Joo, ei muuta kuin maksan satoja euroja lupauksista, että auto saatetaan myydä jollain hinnalla, josta minulle jää joku osa ja rahat siirtyvät ties milloin. Moni näistä autokaupan uudelleen keksineistä nettijobbareista vaatii lisäksi yksinoikeuden koslani myyntiin, vaikkei anna takuita, että kauppoja syntyy.

Nettihaku ”ostetaansuomiautojareilumeininkipistefi”-tyylisistä firmoista yhdistettynä sanaan ”kokemuksia” paljastaa asiakkaiden pettymykset