Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Algoritmit ilmaston tuhoajina

Sami Kuusela
Blogit Hupparihörhö 14.1.2018 15:24
Kun Sitra julkaisi tavallisille kansalaisille suunnatun hiilijalanjälkitestinsä, moni suuttui. ”Yksilöiden kyttääminen on populismia”, ”Miksei tehdä mitään Aasian saasteille”, ”Nyt laski kyllä Sitran pisteet”, paukutti väki pitkin sosiaalista mediaa ja kahvipöytiä...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Sami Kuusela

Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Keskustelu

Hörhö ei olisi hörhö, jos nämä jutut olisivat järkeviä. Lentoliikenteen osuus globaaleista hiilidioksidipäästöistä on 2-4 prosentin luokkaa, lähteestä riippuen. Haluaisiko Hörhö osoittaa mikä osuus tästä juontuu lippujen hinnoittelumekanismeista?

Jatkoartikkelissa voisi sitten arvioida vaikka data centereiden osuutta päästöistä. Arvaapa Hörhö kumpi on suurempi ja kasvaa nopeammin?

Datacenterit ovat todellakin iso ongelma, eikä niitä edes tiedosteta, kun pyöritään netissä. Yksi pahimmista ja kasvavimmista sikailuista on kryptovaluuttojen louhinta.

Lentoliikenteen hiilipäästöt tosiaan jäävät eri lähteistä riippuen 2-4 prosenttiin, mutta vaikutus ilmakehään on jonkin verran isompi.

Näitä luetaan juuri nyt