Blogit

Sisäpiiritietoa startup-maailmasta.

Alan persukuiskaajaksi

Blogit Hupparihörhö 8.4.2019 10:12
Sami Kuusela
Sami Kuusela - avatar
Kirjoittaja on toimittaja ja liikemies, jonka Hupparihörhö-yritys etsii startupeja suuryrityksille kumppaneiksi ja ostettavaksi.

Katsotaan nyt tilannetta silmiin: on tulossa jytky. Perussuomalaiset saattavat nousta Suomen toiseksi suurimmaksi puolueeksi, joku veikkaa jopa suurimmaksi.

Tilanne on järkky meille, jotka pidämme itseämme suvaitsevaisina, kansainvälisinä ja nykyaikaisina. Mutta vaikka kuinka kiukuttelisi, asiat eivät muutu.

Miksi ihmeessä iso osa kansasta on kanssamme niin eri mieltä?

Meillä on nyt kaksi vaihtoehtoa: ottaa etäisyyttä jokaiseen persuun ja käyttää energiamme väärämielisten välttelyyn ja junttien disautteluun ja epäinhimillistämiseen. Tai sitten voimme jutella avoimesti ja pyrkiä ymmärtämään, miksi ihmeessä iso osa kansasta on kanssamme niin eri mieltä.

Olen viime aikoina lueskellut retoriikkaa. Retoriikka eli puhetaito on suostuttelun tekniikkaa ja se on hieno väline mielipiteiden muokkaamiseen tai kohtuuden löytämiseen, kun kaksi ihmistä kohtaa. Retoriikka voi olla manipulointia tai pyrkimystä kohti järkevämpiä johtopäätöksiä tai ajatuksia.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu